Naționala de tineret debutează la Euro contra unor adversari de 11 ori mai bine cotați

Ultima actualizare:

    Olaru este cel mai bine cotat jucător al naționalei de tineret a RomânieiFOTO: Sportpictures.eu
Olaru este cel mai bine cotat jucător al naționalei de tineret a RomânieiFOTO: Sportpictures.eu

După ce acum doi ani naționala de tineret a jucat semifinala Europeanului este firesc ca toată lumea să aștepte cu sufletul la gură startul noii ediții. Iar pentru echipa lui Mutu acesta va avea loc miercuri seară, de la ora 22.00, contra celui mai dificil adversar din grupă: Țările de Jos. O formație de peste 11 ori mai bine cotată decât echipa noastră.

Conform datelor publicate pe site-ul transfermarkt.com, România are o cotă toală de 11,3 milioane de euro, în vreme ce adversarii noștri însumează, nici mai mult, nici mai puțin decât 194,2 milioane! O diferență imensă, de 11,3 ori, dar noroc că nu vor juca diseară cotele, ci jucătorii. În ceea ce privește valoarea individuală a fotbaliștilor, aceasta este net în favoarea adversarilor noștri, așa cum era de așteptat. Concret, dacă la noi Darius Olaru este cel mai bine cotat, cu două milioane de euro, la olandezi acest loc e ocupat de fundașul lui Lille, Sven Botman, care la 21 de ani e cotat la nu mai puțin de 25 de milioane de euro! El este urmat, în top 3, de atacantul lui Brugge, Noa Lang, căruia cele 13 goluri marcate în acest sezon (din care unul în Liga Campionilor) l-au dus la o cotă de 20 de milioane de euro. Pe locul al treilea este Justin, fiul lui Patrick Kluivert, care este cotat la 18 milioane de euro, deși nu prea mai joacă la Leipzig. De fapt, dacă ne facem o comparație pe cotele jucătorilor celor două formații, observăm un lucru de-a dreptul îngrijorător: dintre cei 23 de jucători aflați în lotul Țărilor de Jos, 20 sunt mai bine cotați decât Olaru!

Partidele României vor fi în direct la TVR 1

Ajunși de trei zile la Budapesta, locul unde vor disputa meciurile din grupa A de la acest European, jucătorii noștri se antrenează de luni în efectiv complet, după ce fundaii Pașcanu și Drăgușin au ajuns în cantonament. Din grupa noastră mai fac parte țara gazdă, Ungaria (avem meci cu ei sâmbătă, de la ora 19.00) și Germania (jucăm cu ei marți, de la ora 19.00). Primele două clasate se vor califica în sferturile de finală, care însă se vor disputa în luna iunie. De altfel, din cauza pandemiei care a amânat pentru acest an turneul final al Campionatului European de seniori, competiția rezervată echipelor Under 21 are o desfășurare atipică: în martie se joacă grupele, iar la vară fazele eliminatorii. Cum meciurile de acum se suprapun cu acțiunile echipei naționale mari, Mutu a fost văduvit de prezența câtorva titulari de drept, care ar fi mărit valoarea echipei și pe teren, nu doar pe hârtie. Este vorba de ”italienii” Man și Mihăilă, de ”scoțianul” Ianis Hagi sau de Florinel Coman. Toți aceștia sunt convocați la lotul mare, dar în cazul calificării în sferturile de finală, ei ar putea juca la competiția din vară.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net