Naţionala de fete vine ciuruită din SUA

Ultima actualizare:

    Laura Rus a avut o intervenţie spectaculoasă, dar nu a putut împiedica eşecul României contra americancelorFoto: Guliver/ GettyImages
Laura Rus a avut o intervenţie spectaculoasă, dar nu a putut împiedica eşecul României contra americancelorFoto: Guliver/ GettyImages

După ce a ratat dramatic calificarea la Campionatul European de anul viitor, naţionala feminină a traversat Oceanul pentru a-şi măsura forţele cu cele mai valoroase fotbaliste ale planetei.

Amicalele cu SUA (1-8 şi 0-5) le-au adus însă pe jucătoarele noastre cu picioarele pe pământ, demonstrându-le că mai au mult de muncă. „A simţit fiecare dintre noi pe propria piele faptul că adversarele sunt campioane mondiale. Au fost momente în care simţeam că nu avem ce să le facem pentru a le opri. N-am văzut până acum o echipă atât de profesionistă. Impresionează prin joc, prin atitudine şi au o forţă uriaşă. De aici şi diferenţa mare de pe tabelă”, a mărturisit una dintre tricolore, mijlocaşul Ştefania Vătafu.

„Vorbeam la vestiare cu fetele, iar Maria Ficzay ne-a spus că doi ani de-acum încolo nu trebuie să ieşim din sala de forţă pentru a avea o şansă în faţa Statelor Unite. Diferenţa la acest capitol a fost foarte mare”, a completat aceeaşi fotbalistă pentru site-ul frf.ro. În schimb, deşi formaţia sa a încasat 13 goluri în două meciuri şi n-a marcat decât o singură dată, selecţionerul Mirel Albon rămâne optimist. „Diferenţa reală e de trei-patru goluri. Au fost şi alţi factori care au influenţat evoluţia noastră, cum ar fi diferenţa de fus orar şi faptul că n-am avut cea mai bună echipă posibilă, din cauza absenţelor”, a spus antrenorul român.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net