Napoli, ca pe vremea lui Maradona

Ultima actualizare:

    Napoli a câştigat  primul trofeu  după 1990
Napoli a câştigat primul trofeu după 1990

Napoli a pus capăt invincibilităţii lui Juventus, aducând aminte de perioada în care la echipa de sub Vezuviu evolua Diego Armando Maradona.

Ultima dată când Napoli pusese mâna pe Cupa Italiei se întâmpla tocmai în 1987, cu legendarul Maradona în teren. Epoca de aur a napoletanilor s-a încheiat în 1990, după care au urmat 22 de ani de coşmar, fără nici un trofeu şi, mai mult decât atât, cu un exil dureros în diviziile inferioare.

Aşteptarea fanilor lui Napoli a luat sfârşit duminică seară, la Roma, unde trupa lui Walter Mazzarri a răsturnat previziunile şi a bătut-o pe Juventus în finala Cupei (2-0), provocând astfel prima înfrângere a torinezilor din actuala stagiune, la meciul de adio al lui Del Piero în tricoul „Bătrânei Doamne".

Hamsik şi-a tuns creasta

simeon stalpnicul png

De această dată, Maradona n-a mai fost în teren, locul argentinianului fiind luat de actualele vedete ale lui Napoli, Cavani, Hamsik şi Lavezzi. De altfel, uruguayanul şi slovacul au fost cei care au făcut diferenţa pe tabela de scor, cu două goluri marcate în ultima jumătate de oră a meciului.

Bucuria victoriei a fost atât de mare încât Marek Hamsik a fost dispus să se tundă zero şi să renunţe la celebra creastă care l-a făcut celebru. „A fost o promisiune pe care am respectat-o", a spus atacantul slovac.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net