Nae Manea, simbolul Rapidului! A fugit din spital şi a bătut Steaua!

Nae Manea

Nae Manea moarte cancer ficat
Nae Manea, în echipamentul Rapidului
Foto Click!
Citeste tot despre: 

Simbolul giuleştenilor a fost internat cu forţa pentru a nu juca împotriva rivalilor din Ghencea, dar a "evadat" şi i-a învins pe stelişti.

În 1975, când Rapid şi Steaua urmau să se dueleze în penultimul act al Cupei României, Manea s-a confruntat cu nişte piedici. „M-au internat cu forţa ca să nu joc. Un general m-a ameninţat că fac puşcărie dacă fug. Actuala soţie m-a aşteptat cu un taxi la Gara de Nord. Am sărit gardul spitalului în pijamale şi halat şi am fugit la stadion“, povestea mai demult el. După acel meci, giuleştenii aveau să dispute finala cu Universitatea Craiova şi să cucerească trofeul.

În 1982, pe când formaţia vişinie activa în eşalonul secund, Rapid a disputat un meci cu Petrolul, chiar pe stadionul Stelei, în Ghencea. Jucătorii celei dintâi formaţii au câştigat, împinişi probabil de prezenţa celor 35.000 de spectatori, adunaţi la ora 11, când s-a desfăşurat partida. ˜„După meci am auzit că giuleştenii mei ar fi strigat «Steaua şi Rapid se iubesc la infinit»“, povestea Manea despre o scandare care astăzi poate fi pomenită doar într-o notă ironică.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1