Nae Manea, simbolul Rapidului! A fugit din spital şi a bătut Steaua!

Ultima actualizare:

    Nae Manea, în echipamentul RapiduluiFoto Click!
Nae Manea, în echipamentul RapiduluiFoto Click!

Simbolul giuleştenilor a fost internat cu forţa pentru a nu juca împotriva rivalilor din Ghencea, dar a "evadat" şi i-a învins pe stelişti.

În 1975, când Rapid şi Steaua urmau să se dueleze în penultimul act al Cupei României, Manea s-a confruntat cu nişte piedici. „M-au internat cu forţa ca să nu joc. Un general m-a ameninţat că fac puşcărie dacă fug. Actuala soţie m-a aşteptat cu un taxi la Gara de Nord. Am sărit gardul spitalului în pijamale şi halat şi am fugit la stadion“, povestea mai demult el. După acel meci, giuleştenii aveau să dispute finala cu Universitatea Craiova şi să cucerească trofeul.

În 1982, pe când formaţia vişinie activa în eşalonul secund, Rapid a disputat un meci cu Petrolul, chiar pe stadionul Stelei, în Ghencea. Jucătorii celei dintâi formaţii au câştigat, împinişi probabil de prezenţa celor 35.000 de spectatori, adunaţi la ora 11, când s-a desfăşurat partida. ˜„După meci am auzit că giuleştenii mei ar fi strigat «Steaua şi Rapid se iubesc la infinit»“, povestea Manea despre o scandare care astăzi poate fi pomenită doar într-o notă ironică.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net