N-au prins în viaţă un Mondial al României

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi şi-ar dori să obţină la naţională performanţele tatălui său
Ianis Hagi şi-ar dori să obţină la naţională performanţele tatălui său

Fiul lui Gică Hagi, Dennis Man de la FCSB sau dinamovistul Costache bat la porţile echipei naţionale de seniori, dar nici măcar nu văzuseră lumina zilei atunci când România juca împotriva Croaţiei la CM 1998.

La anul, când marile forţe fotbalistice ale lumii îşi vor da întâlnire în Rusia, echipa României va împlini 20 de ani de absenţă de la Mondiale. 

La aceste două decenii de pauză trebuie să mai punem cel puţin patru ani, adică până la următorul turneu final, cel din 2022 din Qatar. Pentru a ne da seama de amploarea dezastrului care planează asupra fotbalului românesc la nivel de naţională, e de-ajuns să aruncăm o privire în curtea reprezentativei de tineret, Under 21. 

Formaţia antrenată de Daniel Isăilă a început bine preliminariile Europeanului rezervat categoriei de vârstă, bazându-se pe jucători născuţi după 1 ianuarie 1996. Printre tricolorii mici există şi fotbalişti care au venit pe lume în a doua jumătate a anului 1998 sau chiar în 1999. Ce au aceştia din urmă în comun? Faptul că se aflau în burtica mamelor sau nici nu erau concepuţi atunci când România juca ultimul meci la un campionat mondial. Se întâmpla la 30 iunie 1998, la Bordeaux, în partida de tristă amintire cu Croaţia (0-1), în optimile Mondialului din Franţa. 

Liderul de valoare al acestui contingent de internaţionali de tineret este fără îndoială Ianis Hagi, al cărui celebru tată a făcut parte din 11-le României la întâlnirea cu croaţii. 

De asemenea, colegi de generaţie cu Ianis, FCSB-istul Man şi dinamovistul Costache sunt alţi doi jucători de perspectivă care nu se vor putea lăuda prea curând că au fost contemporani cu un meci de Mondiale al naţionalei României.

Stau «pe bară» de 5 turnee finale globale

Eliminarea din cursa pentru CM 2018 a consemnat un record negativ în istoria participărilor României la preliminariile Cupei Mondiale. Astfel, tricolorii au strâns cinci absenţe la rând (2002, 2006, 2010, 2014 şi 2018) de la competiţia care dă ora exactă în fotbalul mondial. De-a lungul timpului a mai fost o perioadă similară, de cinci Mondiale fără România (1950, 1954, 1958, 1962, 1966), dar echipa noastră nu s-a înscris în preliminariile Cupei Mondiale din 1950, iar la cea din ‘62 s-a retras din preliminarii înainte de start.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net