Mutu şi Torje au bătut granzii Europei

Ultima actualizare:

Aflat iniţial pe lista fotbaliştilor din străinătate care fuseseră convocaţi pentru meciul cu Australia, Adrian Mutu a fost lăsat acasă de Victor Piţurcă. Motivul invocat de selecţioner este forma fizică precară a fotbalistului român. „Mutu nu e pregătit din punct de vedere fizic, aşa cum mi-aş dori eu", a declarat antrenorul naţionalei. Răspunsul „Briliantului" a venit la nici 24 de ore după anunţul selecţionerului. Mutu a dat două goluri în partida Ajaccio- Lyon, în care se confruntau echipa de pe locul 17 şi cea de pe locul 2 din Franţa.

Considerate victime sigure, gazdele au reuşit supriza! Au învins trupa din Lyon cu 3-1, după ce adversara conducea cu 1-0 prin golul lui Lacazette. Era minutul 53, dar patru minute mai târziu, Ajaccio a egalat. Apoi, a ieşit la rampă Adi Mutu.

Prima dată a marcat cu o lovitură de cap de la şase metri (minutul 65), după care a urmat un lob de la marginea careului, dar a ratat ţinta. Pe final, echipa sa a beneficiat de un penalty, iar Mutu a transformat cu un şut plasat, lângă bară (minutul 92). Nu a mai încercat procedeul preferat, "scăriţa", după ce recent a ratat o lovitură de pedeapsă în urma unei astfel de execuţii şi a fost criticat, inclusiv, de preşedintele FRF, Mircea Sandu.

"Briliantul" a primit şi un cartonaş galben, după ce într-un duel aerian şi-a lovit un adversar cu cotul în figură. Cu "dubla" reuşită ieri, atacantul român a ajuns la şapte goluri în prima ligă din Franţa, celelalte cinci goluri fiind marcate împotriva lui Valenciennes, Rennes, Reims, Nancy şi Lorient.

Deşi a fost criticat dur de când a ajuns în Franţa, Mutu joacă mai bine la Ajaccio, decât a făcut-o la Cesena. Anul trecut, în 28 de meciuri pentru italieni a marcat opt goluri, iar în acest sezon de Ligue 1, în doar 17 meciuri, are deja marcate şapte goluri.

Gabriel Torje l-a blocat perfect pe Ronaldo, în extraordinara victorie a Granadei cu Real Madrid

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net