Mutu face meditaţii la franceză

Ultima actualizare:

    900.000 este salariul anual  al lui Mutu la Ajaccio,  de două ori mai mic decât  cel pe care-l avea la Cesena (Foto: Afp)
900.000 este salariul anual al lui Mutu la Ajaccio, de două ori mai mic decât cel pe care-l avea la Cesena (Foto: Afp)

Adrian Mutu, starul celor de la Ajaccio, a fost vedeta ultimului număr al revistei France Football, cea mai importantă revistă de fotbal din lume şi cea care acordă an de an „Balonul de Aur”. Iată, în continuare, cele mai importante declaraţii făcute de „Briliant”, care a vorbit despre foarte multe aspecte ale vieţii şi carierei sale.

Despre adaptarea la Ajaccio. „Am venit aici după 4-5 luni de inactivitate, fără pregătire. Dar cred că de vreo 2-3 meciuri sunt bine din punct de vedere fizic. Am o greutate normală acum. Uneori, în vestiar, vorbesc şi numai eu înţeleg ce zic, pentru că încă nu stăpânesc bine franceza. Dar fac meditaţii".

Despre Ibrahimovic. „Ibra trăieşte o perioadă fantastică, mitraliază goluri. O să fie cam greu să-l ajung. E tare, îmi pare bine că are parte de un moment fantastic. Am fost în aceeaşi cameră la Juve în cantonamente, un an şi jumătate. Ibra trebuie să continue să marcheze o avalanşă de goluri. Trei luni nu e de ajuns şi el ştie".

Despre obiectivul lui în Franţa. „Visez să marchez 15 goluri şi Ajaccio să ajungă în primele 10 din Ligue 1. Am tras de 5 ori în bară. Aş fi avut 7 goluri".

Despre critici. „Am fost obişnuit întotdeauna să joc sub tensiune şi să fiu criticat. Eu sunt primul care-şi face autocritica, ştiu că pot să dau mai mult. Lumea aşteaptă mult de la mine".

Despre escapada la Belgrad, din 26 şi 27 noiembrie. „Nu ratez întotdeauna două zile de antrenament. Dacă aş fi ştiut că vom juca vineri, nu aş mai fi plecat, mi-aş fi amânat deplasarea. Nu sunt pe dinafara programului. Clubul era la curent, s-a ocupat de biletele de avion. Şi pe urmă nu cred că o zi fără antrenament să conteze atâta".

Despre rolul lui la Ajaccio. „Sunt aici ca să ajut echipa, ca jucătorii ei să devină mari şi să poată juca într-o zi la cluburile la care am jucat eu. Colegii mei nu trebuie să fie în competiţie cu mine. Joc mult pentru echipă. Dacă aş fi fost egoist, nu aş fi tras de 37 de ori la poartă, ci de 67 de ori"

Despre Ligue 1. „Credeam că nivelul e mai jos. Sunt surprins de nivelul campionatului, care e printre cele mai bune 3 din lume. Nu se pune accentul atât pe tactică aşa cum se face în Italia, dar cred că e un campionat superior lui Serie A din punct de vedere fizic".

Despre Mutu: „Din ianuarie îl veţi vedea pe «adevăratul Mutu». O să fiu atunci la 100%. Cu o formă fizică mai bună o să pot da mai mult. Aici îmi e frică doar să nu trag peste poartă... să cadă mingea-n mare (n.r. - zâmbeşte)". Două pagini de interviu

Două pagini de interviu
Două pagini de interviu

Interviul cu Adrian Mutu a fost materialul de greutate al ultimului număr al revistei France Football. Tocmai de aceea, el a fost publicat doar în ediţia tipărită a revistei, care este una dintre cele mai prestigioase din fotbalul mondial.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net