Mutu e la un pas de închisoare

Ultima actualizare:

    Condamnarea la 14 luni de pedeapsă cu suspendare e bomboana pe coliva «Briliantului», care va intra după gratii dacă  va mai comite vreo infracţiune în perioada următoareFoto: Mediafax
Condamnarea la 14 luni de pedeapsă cu suspendare e bomboana pe coliva «Briliantului», care va intra după gratii dacă va mai comite vreo infracţiune în perioada următoareFoto: Mediafax

Fotbalistul de 36 de ani a ajuns să plătească concret doar pentru câteva din multele sale probleme cu legea. Deşi a prizat cocaină, şi-a desfigurat fosta soţie şi s-a bătut cu o sumedenie de oameni care i-au stat în cale, Mutu va trăi cu mari emoţii un an şi două luni tocmai din cauza ospătarului kosovar “altoit” în 2010. Iată însă cele mai de notorietate scandaluri ale sale!

În urmă cu cinci ani, Mutu l-a rupt în bătaie pe Berat Racaj, un chelner dintr-un club de noapte din Florenţa. Scandalul a pornit de la nota de plată pe care trebuia s-o achite fotbalistul împreună cu prietenii săi şi pe care românul a considerat-o umflată. Pentru că a avut nevoie de 25 de zile de spitalizare, respectivul l-a acţionat în judecată pe român, iar luni i-a venit din Italia a doua “notă de plată”, chiar mai scumpă decât prima. Dacă decizia va rămâne definitivă după apelul avocaţilor lui Mutu, atunci „Briliantul” va trebui să aibă grijă la fiecare alt pas greşit. Aceasta pentru că o altă condamnare în acest interval de 14 luni l-ar aduce în situaţia de a intra efectiv după gratii. În Italia, problemele cu legea ale lui Adi Mutu nu se limitează la cazul cu ospătarul agresat. Pe când juca la Cesena, atacantul l-a făcut KO pe proprietarul unui hotel în care era cazată echipa lui, pentru că acesta a îndrăznit să glumească pe seama “Briliantului”. Din fericire, respectivul n-a făcut plângere. Apoi, în România, problemele cu legea ale lui Adi Mutu sunt legate în primul rând de fostul său partener de afaceri în domeniul producţiei de biodiesel, Adrian Marţian, care l-a şi acţionat în judecată. Mutu, alături de mama sa, sunt acuzaţi de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. De semenea, atunci când Mutu îmbrăca tricoul Petrolului, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală l-a luat în vizor pe fotbalist pentru neplata unor taxe şi impozite. Astfel, pentru o perioadă, Mutu s-a trezit cu toate conturile blocate. Tot în România, dar la Constanţa, Mutu a mai bătut un ospătar, pe când se afla în cantonament cu naţionala, înaintea unui meci din preliminarii, dar şi cu acesta s-a înţeles în particular şi nu s-a ajuns la tribunal. De departe cea mai mare prostie făcută de Mutu în viaţa lui e legată de consumul de droguri. În 2004 a izbucnit celebrul scandal “Cocaina”, în urma căruia a fost dat afară de la Chelsea şi şi-a început declinul fotbalistic. FIFA l-a obligat pe Mutu la plata unor despăgubiri uriaşe, peste 17 milioane de euro, dar în cele din urmă, după lupte în justiţie care au durat 10 ani, Mutu a scăpat ieftin. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a stabilit că jucătorul român nu are nici o datorie faţă de londonezi.

A desfigurat-o şi pe frumoasa Alexandra

Adrian Mutu nu şi-a manifestat temperamentul său violent doar faţă de ospătari sau proprietari de hoteluri, ci şi faţă de prima soţie, Alexandra Dinu. Cei doi au fost căsătoriţi între 2001 şi 2003, dar mariajul a fost presărat de scandaluri. În multe dintre acestea, Alexandra a ieşit cu un ochi vănăt sau cu o buză spartă, dar totul s-a rupt între ei după ce Mutu a târât-o de păr prin toată casa. Mutu şi Alexandra au împreună şi un fiu, Mario, în vârstă de 12 ani.

mutu216 sport caseta mutu jpeg

Lustruieşte banca în India

FC Pune, echipa unde Adrian Mutu a plecat pentru a mai face un ban la final de carieră, merge ceas în prima ligă, dar fără român în teren. „Briliantul” a fost o singură dată titular în cele şase meciuri ale liderului din India, iar în jocul de ieri, câştigat cu 3-2, în faţa celor de la Kerala Blasters, n-a intrat deloc pe gazon. Mutu a rămas pe banca de rezerve până la final, antrenorul englez, David Platt, alegând să nu-l folosească fie pentru că l-a simţit pe român afectat psihic de vestea proastă care l-a lovit înainte de meci, fie pentru că pur şi simplu e nepregătit.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net