Mourinho şi-a schimbat porecla! Nu mai e The Special One!

Ultima actualizare:

"Dacă mai sunt The Special One? Acum sunt The Happy One! Sunt aceeaşi persoană, cu aceeaşi mentalitate şi acelaşi suflet, chiar dacă au trecut nouă ani. Sunt fericit. Este pentru prima dată când mă întorc la o echipă pe care deja o iubeam. Nu a fost o decizie uşoară. Ştiu că aşteptările sunt mari la această formaţie", a spus antrenorul.

"Când am plecat de la Chelsea s-a spus că am fost demis. Nu e adevărat. A fost o despărţire amiabilă. Apoi am plecat la Inter şi la Real, unde am făcut performanţe şi am stabilit un record în istoria fotbalului spaniol. Eu şi Abramovich avem aceeaşi viziune asupra fotbalului. Sunt bucuros că m-am întors. Doi ani la Inter şi trei la Madrid sunt mulţi în această profesie. Când am început meseria asta, în 2000, credeam că le ştiu pe toate. Apoi mi-am dat seama că nu ştiu nimic şi am continuat să învăţ. Experienţele mele în Italia şi Spania au fost fantastice. La 50 de ani consider că încă sunt un antrenor tânăr. Este începutul unei noi ere pentru mine", a continuat Mourinho.

Îi pare rău că nu-l mai are rival pe Sir Alex Ferguson: "Aveam nevoie de o familie specială şi acum o am. Experienţa m-a învăţat ceva important în viaţă. Vreau să muncesc şi să demonstrez că merit să fiu aici mulţi ani. Sunt aceeaşi persoană de acum nouă ani, diferenţa e că acum voi mă cunoaşteţi. Îmi pare rău că mă întorc şi Sir Alex nu mai este antrenor aici. David Moyes avea nevoie să fie protejat de club pentru a-şi putea face treaba. Mi-era dor de Premier League. În Spania doar două echipe puteau câştiga campionatul, aici liga e mai deschisă".

"Chelsea trebuie să se concentreze la toate competiţiile în care joacă. Toate sunt importante. După atâtea sezoane consecutive în Champions League, am învăţat că poţi să câştigi competiţia chiar dacă echipa ta nu e în cel mai bun moment. Acum, Champions League nu poate fi o obsesie pentru mine. Nici pentru Chelsea. Trebuie să fim acolo, să luptăm pentru trofeu şi într-o zi va veni. Vom încerca mai întâi să devenim cea mai bună echipă din Premier League, dar cred că alte cinci echipe vor acelaşi lucru", a continuat Mourinho.

"În 2004, când am venit eu, Arsenal era cea mai bună echipă, câştigând în acel an campionatul. Acum situaţia e diferită. United e campioană, City a câştigat titlul sezonul trecut... Când am sosit eu, City nu putea câştiga campionatul. Acum mai sunt Arsenal, Tottenham, Liverpool... O luăm uşor, pas cu pas. Mai întâi, să fim între primele patru. Apoi, între primele trei. Iar apoi, campioni", a explicat el.

 "Nu vorbesc despre slăbiciunile mele în faţa inamicului, pentru că inamicul meu va citi ziarul dimineaţă. Încerc să-mi ascund punctele slabe, oricum am puţine şi pe care le voi îndrepta. Trebuie să lucrez cu jucătorii, inclusiv cu cei pe care îi cunoşteam deja. Trebuie să fac din nou cunoştinţă cu ei. Ceilalţi? I-am văzut la televizor de multe ori în ultimii doi ani, dar nu îi voi cunoaşte decât atunci când voi lucra cu ei. Nu o să-i cer lui Abramovich mari investiţii. Vreau să lucrez cu echipa asta pe care o am şi să dau fiecăruia şansa lui. Câteva transferuri sunt normale, dar nu vor fi multe: maxim două.

Când am venit în 2004, Chelsea avea nevoie doar de un ultim imbold pentru a da saltul la a câştiga titluri. După plecarea mea, clubul avea încă baza creată de mine pentru a câştiga şi pe viitor. Un antrenor trebuie să lase şi o moştenire în club, nu să se preocupe doar de prezent", a încheiat Mourinho.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net