Motivarea în cazul Ekeng e tulburătoare: i s-a luat doar pulsul 7 minute

Ultima actualizare:

    Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit în 5 mai, după ce s-a prăbuşit pe teren, în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul
Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit în 5 mai, după ce s-a prăbuşit pe teren, în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul

Decedat la 6 mai 2016, după ce s-a prăbușit pe teren în minutul 70 al meciului cu Viitorul, dinamovistul Patrick Ekeng n-a beneficiat de nici o măsură de resuscitare în cele 7 minute în care s-a aflat inconștient pe gazon sau în ambulanță. Lui i s-a luat doar pulsul, se arată în motivarea de condamnare a medicului care i-a dat primul ajutor.

Judecătoria Sectorului 2 a publicat motivarea în decizia de condamnare la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare și la 60 de zile de muncă în folosul comunității a medicului Mihaiela Elena Duță, cea care trebuia să-l resusciteze pe Patrik Ekeng. Potrivit aceteia, după ce a ajuns la camerunez, medicul i-a verificat pulsul și i-a pus un pulsoximetru pe deget. Acestea au fost ”singurele manevre de evaluare a stării jucătorului efectuate înainte de a fi ridicat pe targă şi introdus în ambulanţă”, după cum se arată în motivare.

Motivarea în cazul Ekeng: ”Pacientul nu a beneficiat de nicio manevră de resuscitare cât timp s-a aflat în grija echipajului medical coordonat de inculpată”

„În pofida conduitei medicale ce s-ar fi impus şi pe care inculpata avea obligaţia să o cunoască şi să o aplice, instanţa reţine că pacientul nu a beneficiat de nicio manevră de resuscitare cât timp s-a aflat în grija echipajului medical coordonat de inculpată, deşi aceasta a constatat în mod cert intrarea sa în fibrilaţie ventriculară, pacientul fiind condus la U.P.U. din cadrul Spitalului Floreasca fără mască de oxigen şi fără manevre de resuscitare în curs”, se mai arată în motivarea Judecătoriei Sectorului 2, citată de Mediafax.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net