Mocirla ne aşteaptă în Islanda! Unde joacă România barajul pentru Euro

Ultima actualizare:

    Aşa arată gazonul arenei de la Reykjavik
Aşa arată gazonul arenei de la Reykjavik

Arena pe care naţionala României va disputa barajul cu Islanda de la 26 martie se prezintă în condiţii jalnice.

Sunt şanse mari ca semifinala Islanda – România din play-off-ul pentru Euro 2020 să se joace în mocirlă. Cu două luni înainte de meci, gazonul stadionului din Reykjavik e impracticabil şi nu sunt semne că va arăta mai bine.

Încă din momentul în care UEFA a decis prin tragere la sorţi ca România să meargă în Islanda la finalul lunii martie, principala teamă a tricolorilor e legată de felul în care va arăta suprafaţa de joc. Îngrijoraţi sunt inclusiv islandezii, în condiţiile în care iarna îşi face de cap în nordul Europei până în luna aprilie, iar arena „Laugardalsvollur” e departe de standardele internaţionale, fără acoperiş şi fără instalaţie de încălzire. „În prezent nu se poate juca fotbal aici, totul pluteşte pe gazon. Angajaţii federaţiei au înlăturat zăpada, iar îngrijitorii apelează la diferite metode pentru a curăţa terenul”, au precizat jurnaliştii de la site-ul islandez mbl.is, alăturând şi câteva fotografii înfricoşătoare, cu bălţile în care ar trebui să se joace meciul Islanda – România.

În ciuda acestor evidenţe, adversarii noştri au ţinut morţiş să nu schimbe locul de disputare (apăruse iniţial varianta Danemarca) şi să profite la maxim de avantajul de gazdă. „Federaţia a trimis un plan bine stabilit la UEFA astfel încât terenul să fie în condiţii optime”, explică sursa citată. În absenţa unor investiţii majore, în special în sistemul de încălzire, e greu de crezut însă că lucrurile vor sta mai bine la mijlocul lunii martie. De altfel, fotbalul intern din Islanda în această perioadă a anului e în vacanţă, campionatul începând în fiecare an de-abia în luna mai, atunci când iarna se mai domoleşte. Mai mult, până la acest ,,baraj” a cărui dată (26 martie) a fost una prestabilită de forul european la startul preliminariilor, nordicii au evitat mereu să programeze întâlniri oficiale în primele luni ale anului.

Meciul Islanda – România de la 26 martie face parte din play-off-ul Ligii Naţiunilor A, a doua semifinală fiind cea dintre Bulgaria şi Ungaria. În cazul unei victorii la Reykjavik, tricolorii vor juca la 31 martie, cu calificarea la Euro 2020 pe masă, tot în deplasare (la Sofia sau la Budapesta). Dacă va ajunge la turneul final din vară, România va face parte din Grupa C, alături de Olanda, Austria şi Ucraina. Cu olandezii vom juca la Amsterdam, iar cu austriecii şi ucrainenii chiar la Bucureşti, pe Arena Naţională, ţara noastră fiind una dintre gazdele competiţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net