Miza pe veterani

Ultima actualizare:

    George Ţucudean vrea să-şi dovedească şi în Europa calităţile de golgeterFoto: Sportpictures.eu
George Ţucudean vrea să-şi dovedească şi în Europa calităţile de golgeterFoto: Sportpictures.eu

Viitorul Constanţa începe aventura europeană cu dubla cu cei de la Apoel Nicosia. Pentru a spera să ajungă la ”masa bogaţilor”, echipa lui Gică Hagi trebuie să treacă de ciprioţi în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, iar prima confruntare este diseară, pe stadionul din Ovidiu.

Gică Hagi va miza pe jucătorii cu experienţă la nivel înalt din lotul echipei sale, Ţucudean, Marius Constantin, Chiţu sau Ovidiu Herea. Învingătoarea dublei manşe va merge în play-off-ul Ligii Campionilor, iar pierzătoarea în cel al Ligii Europa.

Viitorul lui Gică Hagi a câştigat titlul în sezonul recent încheiat şi implicit dreptul de a forţa calificarea între cele mai tari echipe de pe continent din Liga Campionilor. Primul hop pentru constănţeni: ciprioţii de la Apoel Nicosia. Dacă în campionat Gică Hagi a mizat foarte mult pe tinerii crescuţi la Academia din Ovidiu, în meciurile internaţionale fostul decar al ”tricolorilor” va  combina experienţa cu avântul puştilor din lot. Anul trecut nu i-a reuşit în Europa (n.r. a pierdut cu 5-0 la general întâlnirea cu belgienii de la Gent, în turul trei preliminar al Ligii Europa), dar acum şi-a învăţat lecţia.

Tocmai pentru că ştia că are nevoie şi de fotbalişti care au simţit pe pielea lor ce înseamnă competiţiile europene, ”Regele” şi-a adus la Viitorul câţiva ”veterani” pe care, în mod sigur, va miza diseară. L-a luat de la ASA pe fundaşul central Marius Constantin, apărător cu peste 100 de meciuri în campionatul nostru şi cu prezenţe europene în tricoul Rapidului. Un alt fotbalist a cărui carieră se leagă de echipa din Giuleşti, Ovidiu Herea, a fost şi el adus pentru a întări Viitorul în disputele din preliminariile Ligii Campionilor. Mijlocaşul de 32 de ani are experienţa Ligii 1, dar şi pe cea a disputelor cu miză. Sezonul trecut a jucat în ambele meciuri pe care Pandurii, echipa la care era legitimat, le-a disputat în preliminariile Ligii Europa contra celor de la Macabi Tel Aviv, iar în carieră a bifat şi transferuri în campionatele Elveţiei şi Greciei.

Gică Hagi l-a adus în această vară şi pe brazilianul Eric de Oliveira. Evoluţiile bune de la Mediaş ale mijlocaşului care acum are 31 de ani i-au adus transferuri la Karpaty Lvov, în Ucraina, în zona arabă, la Al-Ahli, dar şi o aventură de câteva luni în Japonia, la Matsumoto Yamaga. Ultimul pe lista ”veteranilor” de la Viitorul este Aurelian Chiţu, atacant repatriat de Hagi de la francezii de la Valenciennes. ”Vârful” a pus umărul la titlul câştigat de constănţeni în sezonul trecut şi, deşi nu are decât 26 de ani, este unul dintre cei mai experimentaţi fotbalişti ai echipei campioane. 

Benzar, cel mai scump din lot 


    Romario Benzar
Romario Benzar

Viitorul are un lot echilibrat valoric, iar pe site-ul de specialitate transfermarkt jucătorii lui Gică Hagi sunt evaluaţi la 20,8 milioane de euro. Cel mai bine cotat fotbalist este chiar căpitanul Romario Benzar. Fundaşul de 25 de ani, prezenţă constantă în ultimul timp şi la echipa naţională a României, valorează 2 milioane de euro. Îl urmează în acest top fundaşul central Bogdan Ţîru (1,6 milioane de euro) şi partenerul lui din apărarea Viitorului, Kevin Boli (1,5 milioane de euro).

Pardo, cunoştinţă veche a românilor


    Urko Pardo
Urko Pardo

Campioana din Cipru nu are jucători cu nume uriaş în fotbalul european, iar valoarea lotului este ceva mai mică decât a Viitorului, 17 milioane de euro. Totuşi, din echipă face parte şi un jucător cunoscut microbiştilor români: Urko Pardo. Portarul belgian de 34 de ani a jucat un sezon (2008-2009) la Rapid, acolo unde a fost coleg cu Ovidiu Herea. Cei mai buni  fotbalişti de la Apoel sunt fundaşul spaniol Jesus Rueda şi mijlocaşii ofensivi Tommy Oar şi Facundo Bertoglio.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net