Miza pe tineri

Ultima actualizare:

    Romario Benzar, 24 de ani, este unul  dintre pariurile  selecționerului în  campania de  calificare la  Mondialul din Rusia
Romario Benzar, 24 de ani, este unul dintre pariurile selecționerului în campania de calificare la Mondialul din Rusia

În formula de start a echipei naţionale, la Groznîi, ar putea apărea jucători ca Rotariu, Nedelcu sau Ţîru, dar şi Grozav, care nu a mai îmbrăcat tricoul României de trei ani.

Ultimul joc oficial al „tricolorilor” în acest an a fost un eşec. Am pierdut cu 3-0 în faţa leşilor, în preliminariile Mondialului din Rusia, şi selecţionerul Christoph Daum doreşte să găsească soluţii reale pentru titularizare printre tinerii din lot. „Am posibilitatea să introduc 11 jucători în echipa de start şi doar trei rezerve în meciurile oficiale, dar în cele amicale am la dispoziţie şase schimbări. Acum, pentru întâlnirea cu Rusia, sunt oameni ca Grozav şi Ţîru, pe care nu-i cunosc atât de bine şi aş vrea să o fac. De asemenea, Rotariu poate arăta la ce nivel este. Oricum, cred că sunt fotbalişti de viitor”, a explicat selecţionerul. 

Într-adevăr, au fost învoiţi şapte oameni importanţi, Tătăruşanu, Chipciu, Stanciu, Chiricheş, Hoban, Moţi şi Keşeru, primii cinci fiind titulari în duelul cu Polonia. În aceste condiţii, în amicalul cu Rusia, confruntare ce va avea loc la Groznîi, ora 18.00, în direct la Dolce Sport, în echipa noastră vor apărea noutăţi în toate compartimentele. Între buturi ar putea fi Silviu Lung junior, goalkeeper de 27 de ani ce a evoluat ultima dată pentru “tricolori” tot într-un amical, cu Moldova, în iarna lui 2015. 

În defensivă, Bogdan Ţîru îşi poate face debutul la 22 de ani, iar în linia de mijloc există varianta Dragoş Nedelcu, o premieră pentru puştiul de 19 ani. În ofensivă, Gicu Grozav (26 de ani) s-ar întoarce printre “tricolori” după o pauză de trei ani, chiar pe terenul echipei sale de club, Terek. 

“Au trecut atâţia ani de la ultima convocare… Se vede că a venit un antrenor străin, cu o altă mentalitate şi mă bucur că văd feţe noi la naţională”, a spus acesta. Există varianta ca lângă Grozav în atac să joace Dorin Rotariu (21 de ani), dinamovistul evoluând deja 20 de minute contra Armeniei. Aseară, Ivan s-a accidentat şi va lipsi şi el din amicalul cu Rusia.

Clasament şi meciuri Grupa E

  • Armenia - Muntenegru    3-2
  • România - Polonia        0-3
  • Danemarca – Kazahstan    4-1

1. Polonia    4    3    1    0    10-5    10 

2. Muntenegru    4    2    1    1    9-4    7 

3. Danemarca    4    2    0    2    7-5    6

4. România    4    1    2    1    6-4     5

5. Armenia    4    1    0    3    4-10    3

6. Kazahstan    4    0    2    2    3-11    2

Etapa următoare (26 martie 2017): România – Danemarca, Muntenegru – Polonia, Armenia - Kazahstan

N-am mai bătut acasă de un an şi opt luni

simeon stalpnicul png

Umilinţa suportată pe Arena Naţională din partea Poloniei, scor 0-3, a reprezentat prelungirea unei perioade nefaste în privinţa bilanţului meciurilor de pe teren propriu. “Tricolorii” nu au mai învins acasă într-un meci oficial din martie 2015, când în preliminariile EURO 2016 au trecut de reprezentativa Insulelor Feroe cu scorul de 1-0, gol Keşeru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net