Mititelu a rămas fără ”Universitatea”! Becali îi ia apărarea!

Ultima actualizare:

    Adrian Mititelu
Adrian Mititelu

Înalta Curte de Casație și Justiție a anunţat că Adrian Mititelu a pierdut definitiv şi irevocabil dreptul de a utiliza marca FC Universitatea Craiova. Cei de la CS U Craiova, actuala echipă din Liga I, au dreptul de a folosi sigla cu leul.

Numele ”Universitatea” şi marca nu mai pot fi folosite de Mititelu, conform hotărârii instanței: ”Decizia nr.1313: Respinge ca nefondat recursul declarat de intervenienţii în nume propriu Mititelu Gigi Adrian, Mititelu Liana Gabriela şi U Craiova S.A. împotriva deciziei nr.441A din 08 iunie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a civilă. Irevocabilă”.

Totuși, Mititelu susține că. ”Am pierdut numele de Universitatea Craiova. Instanța a respins recursul. Nu mai comentez. S-a considerat că CS U Craiova are notorietatea, dar asta nu înseamnă că are palmaresul și tot. Nu înseamnă nimic. Ei oricum nu pot folosi numele ăsta, pentru că nu mai ai dreptul ca o societate comercială să o denumești Universitatea.

Nu există nici o echipă în România cu numele de Universitatea Craiova. Noi suntem FC U Craiova, iar ei Clubul Sportiv U Craiova SA, tocmai din acest motiv. Eu acum, în Liga a 4-a, mă numesc U Craiova SA. La palmares nu au nici o șansă, pentru că acolo ține de continuitate”, a spus el la Digi Sport.

De partea cealaltă, Mihai Rotaru, patronul CS U Craiova, echipa ce evoluează în Liga I, a declarat: ”El a pierdut marca. Vorbim de marca cu leul. Aceasta aparţine Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Motivul pentru care a pierdut-o e simplu: clubul nostru e continuatorul Universităţii din '83, a Universităţii din '48. De luni, el nu va mai putea folosi nici marca cu leul, el a revenit la clubul mamă: Clubul Sportiv Universitatea Craiova”.

Acesta a făcut o comparație între situația Universității și cea de la Steaua. ”Ce îi lipseşte FCSB-ului să fie Steaua? Un acord cu Clubul Sportiv al Armatei, corect? Noi avem acest acord de la Clubul Sportiv, pentru că noi suntem continuatoarea formaţiei înfiinţată în 1948”, a mai spus patronul oltenilor.

Imediat, Gigi Becali, finanțatorul FCSB-ului, a intervenit în acest scandal și e de partea lui Mititelu: ”Nu am să intru în detalii, voi spune simplu ca să înţeleagă toată lumea. Rotaru a spus că are dreptul de la Clubul Sportiv. Becali ar fi Mititelu, că deţine palmaresul. A pierdut marca. Dacă Armata i-ar da numele unui altui club, ăla este adevăratul club de fotbal? Fals şi minciună. Palmaresul nu i-l poate lua nimeni lui Mititelu.

Poţi să îi iei marca, numele, viaţa, dar palmaresul nu i-l poate lua nimeni. Clubul Sportiv al Craiovei îi dă dreptul lui Rotaru de folosinţă, ţine cu Rotaru. Ei spun aşa: nouă ne dă voie Clubul Sportiv, ca şi cum Armata ar da dreptul să folosească numele Steaua Bucureşti unui club, dar îl dă degeaba.

Dacă nu ai voie să îi spui, nu ai voie să foloseşti din punct de vedere juridic, în acte. În sufletul oamenilor, va rămâne Universitatea. "Eu tot Universitatea sunt", asta a vrut să vă spună Mititelu. Mititelu are nebunia lui, dar el cunoaşte legea. Încearcă să explice prea mult şi nu înţelege lumea. Palmaresul e al lui. Marca nu trage după ea palmaresul. Marca face parte din patrimoniul unei societăţi”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net