Miriuţă s-a salvat până luni!

Ultima actualizare:

    Vasile Miriuţă
Vasile Miriuţă

Dinamo a învins chinuit pe „U” Cluj în Cupă şi antrenorul „câinilor” a rămas în funcţie, dar un eşec cu Sepsi, pe 4 decembrie în în Liga I, îl poate demite.

Şefii roş-albi şi chiar tehnicianul au anunţat că obiectivul e ca echipa să ajungă în sferturile Cupei şi să bată în cele trei etape rămase din acest an. Primul ţel a fost atins, însă miza sunt cele nouă puncte rămase în joc şi locul de play-off.

Trupa lui Miriuţă s-a deplasat miercuri la Cluj pentru partida din Cupa României cu Universitatea. Bucureştenii au câştigat abia la loviturile de departajare, cu 4-2, după ce în timpul regulamentar portarul „câinilor”, Brănescu, a parat un penalty. Locul din sferturi a fost asigurat, deşi pe teren nu s-a cunoscut că o echipă cu pretenţii de campioană a întâlnit una din liga a treia. Acum urmează testele din campionat: Sepsi, Voluntari şi Poli Timişoara, iar în toate roş-albii trebuie să triumfe. Cert e că după întâlnirea cu cei de pe Bega, dacă va mai fi pe banca tehnică, Miriuţă trebuie să aibă poziţia de play-off, adică minim locul şase. Acum, „câinii” sunt pe locul şapte, la patru puncte deficit. „Îmi doresc să câştig aceste trei jocuri. Nu e vorba de ultimatum…Am mare încredere în băieţii mei. Sunt foarte optimist că le vom câştiga. Vreau ca pe 18 decembrie, luni, să fim pe locul şase”, a spus optimist antrenorul. Declaraţiile sale vin după ce Ionel Dănciulescu, directorul sportiv şi portavocea conducerii, a afirmat: “Vasile este antrenorul nostru, ne dorim să rămână la noi, dar pentru asta trebuie să câştigăm toate meciurile care au mai rămas până la finalul anului. Dacă Dinamo va învinge tot până la pauza de iarnă atunci Vasile Miriuţă, cu siguranţă, va mai fi la echipă şi din ianuarie. Sigur că decizia finală nu depinde de mine, dar este nevoie de această serie de succese, pentru o iarnă liniştită”. În acest context, orice joc e decisiv pentru Miriuţă şi prima încercare o are peste patru zile, cu Sepsi. Tehnicianul a tremurat pentru postul său şi zilele trecute, înaintea meciului cu Poli Iaşi, atunci fiind salvat de refuzul lui Claudiu Niculescu de a-i prelua pe “câini”. Oricum, şefii au lista cu înlocuitori deschisă.

Puşi la zid de Sabău

Ioan Sabău, fost jucător al lui Dinamo în anii ’90 şi actual manager al Universităţii Cluj, i-a criticat pe cei care reprezintă acum echipa. “Dinamo nu arată deloc bine. Nu a fost cu nimic superioară lui U Cluj, ceea ce mi se pare anormal pentru un club de o asemenea talie. Trebuie o altă abordare, concentrare, atitudine, determinare, dar şi jucători care să facă diferenţa, pentru că asta se aşteaptă de la unii care sunt la Dinamo. Cred că şi aceste discuţii legate de banca tehnică, dar şi cele legate de plecarea domnului negoiţă au destabilizat atmosfera”, a spus “Moţul” la Digi Sport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net