Miriuță face muncă de impresar

16-sport-asa-tg-mures.jpg

Târg-mureşenii au cucerit primul trofeu din istorie

ASA Târgu-Mureș a învins Steaua și a cucerit astfel Supercupa, primul trofeu din istoria clubului. Meciul de miercuri a fost primul și ultimul pentru Dan Petrescu pe banca tehnică a vicecampioanei. În locul ”Bursucului”, mureșenii l-au adus pe Vasile Miriuță, cel care speră să-i convingă pe jucători să rămână la echipă, în ciuda problemelor financiare și cele cu DNA-ul.

”Dacă n-ar fi existat această situație grea la club, aș fi refuzat oferta din China și aș fi rămas la Târgu-Mureș”, a spus antrenorul Dan Petrescu imediat după ce a câștigat Supercupa României, 1-0 cu Steaua, pe stadionul din Constanța. Victoria a fost primul și singurul meci oficial al ”Burscului” în funcția de antrenor al vicecampioanei, el semnând ieri cu chinezii de la Jiangsu Guoxin-Sainty. Locul lăsat liber de Petrescu a fost ocupat, tot ieri, de Vasile Miriuță, tehnician care a fost la un pas să preia Rapidul, în liga secundă. ”Am venit pentru că mi-a plăcut ce am vorbit cu oamenii aceștia. În România sunt 10 sau 11 echipe cu probleme, în Divizia A, așa că nu mă sperie acest aspect”, a spus Miriuță, referitor la problemele financiare ale mureșenilor, club care în prezent are conturile blocate de DNA.  Mai mult decât să pregătească echipa, antrenorul trebuie să-i convingă pe jucători să rămână la club, mulți dintre ei dorind să plece, după ce au fost anunțați că, cel puțin până în februarie 2016, vor primi doar 30 la sută din valoarea salariului lunar.  “Mâine o să știu pe ce jucători mă bazez. Mai sunt câțiva care vor să plece, dar mâine seară voi ști 100% pe cine mă bazez. Eu sper să rămână toți! Gabi Mureșan are trei oferte, dar mi-a spus că dacă vin eu, rămâne”, a precizat Miriuță.

Loading...

Citește și

  • Steaua - ASA Târgu Mureş, Mirel Rădoi

    Tehnicianul stelist Mirel Rădoi a declarat, miercuri seară, după Steaua – ASA Târgu Mureş 0-1, că el şi staful său sunt vinovaţi pentru înfrângerea din Supercupa României, deorece nu au reuşit să-i motiveze pe jucători.

  • Drumul de la extaz la agonie a devenit în fotbalul românesc tot mai scurt. Cu o lună şi jumătate în urmă, ASA se bătea cu Steaua la titlu, iar acum se vede în postura ciumatului de care fuge toată lumea. Cauza e aceeaşi: nereguli în finanţarea clubului din bani publici.

  • Supercupa României, meci care opune, miercuri, campioana FC Steaua Bucureşti vicecampioanei ASA Târgu Mureş, se va disputa cu casa închisă, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.