Miriuţă, ca şi demis de la Dinamo

Ultima actualizare:

    Vasile Miriuţă
Vasile Miriuţă

Antrenorul a fost la un pas să fie dat afară, dar va rămâne pentru meciul de sâmbătă cu Poli Iaşi, un eşec putându-i fi fatal.

Mai sunt patru etape până la finalul anului şi roş-albii au nevoie de victorii, altfel pot pierde calificarea în play-off. Azi, într-o şedinţă, şefii i-au transmis clar lui Vasile Miriuţă că orice partidă poate fi ultima pentru el pe banca dinamovistă dacă nu redresează echipa.

Înfrângerea cu CFR a fost cea mai usturătoare pentru „câini”. Sunt deja la patru puncte distanţă de play-off şi-n acest ritm vor ajunge să se lupte pentru evitarea retrogradării, nu pentru titlu. O primă „palmă” a simţit-o deja Miriuţă. Ieri, a rămas fără maşina pusă la dispoziţie de club, varianta oficialilor fiind că automobilul a fost dus de către un angajat al clubului la un service pentru efectuarea reviziei. Până la urmă i s-a pus la dispoziţie un alt autoturism, însă maniera de lucru a şefilor i-a dat de gândit. Din câte se pare, mesajul e că tehnicianul ar trebui să plece, în trecut mai mulţi dintre cei care au fost îndepărtaţi păţind astfel de şicane. Conducerea ar vrea să-l determine să demisioneze pentru a nu-i plăti o clauză de 50.000 de euro. În plus, Miriuţă are de încasat şi nişte prime pentru cele trei victorii reuşite. Totuşi, după discuţii de câteva ore petrecute între conducători şi antrenor s-a ajuns la concluzia ca staff-ul să rămână acelaşi, cel puţin pentru partida de sâmbătă cu Poli Iaşi. Un eşec cu trupa lui Stoican ar semna condamnarea lui Miriuţă, mai ales că la doar patru zile după acest joc urmează un duel decisiv în Cupa României cu „U” Cluj. Iar, roş-albii au ca obiectiv câştigarea competiţiei ce-i poate duce până la urmă în cupele europene. Cert e că fiecare partidă va fi una cu „sabia deasupra capului” pentru antrenorul de 49 de ani, care oricum în mai puţin de o lună va fi evaluat de către conducători. „Peste patru etape, dacă nu suntem în play-off, conform contractului, domnul Miriuţă poate fi dat afară”, a confirmat preşedintele lui Dinamo, Alexandru David.

În sfârşit, “câinii” îşi fac stadion

Dinamo a intrat oficial pe lista cluburilor ce vor beneficia de o arenă nouă, programul fiind destinat iniţial pentru a găzdui Euro 2020. Actualul teren din “Ştefan cel Mare” e într-o situaţie litigioasă, iar autorităţile au decis să construiască stadionul în locul actualului velodrom din parcul Dinamo. Capacitatea va fi în jur de 25.000 de locuri şi costurile totale se vor ridica la aproximativ 37 de milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net