Mirel Rădoi dă Bac-ul la 34 de ani. Cum s-a descurcat la primele probe EXCLUSIV

Ultima actualizare:

    Mirel Rădoi a avut  foarte multe pe cap  în aceste zile.  A debutat ca  antrenor şi a dat  şi probele orale  ale Bac-ului la  Colegiul UCECOM  „Spiru Haret”
Mirel Rădoi a avut foarte multe pe cap în aceste zile. A debutat ca antrenor şi a dat şi probele orale ale Bac-ului la Colegiul UCECOM „Spiru Haret”

Steliştii se află în această perioadă în Austria, dar au făcut antrenamente mai mult fără antrenorul lor. Mirel Rădoi încearcă să obţină o diplomă de Bacalureat ca Tehnician în Activităţi Economice, la un colegiu meşteşugăresc privat din Capitală. Iată ce rezultate a obţinut până acum şi ce-l aşteaptă săptămâna viitoare!

Mirel Rădoi (34 de ani) a ajuns cu întârziere în cantonamentul de la Werfenweng pentru că în perioada 8-  22 iunie a trebuit să susţină trei probe la Bacalaureat, două orale şi una practică. Marţi, 9 iunie s-a prezentat la Colegiul UCECOM “Spiru Haret”, din zona Grozăveşti, în faţa profesorilor de Limba şi Literatura Română, pentru proba orală.

Evaluarea s-a făcut prin stabilirea nivelului său de comunicare, nu prin calificativul admis sau respins, ca în anii trecuţi. Elevul Rădoi a trecut mai departe fără probleme, fiind considerat „avansat”.

Apoi, în 19 iunie, antrenorul Stelei a mers din nou la Centrul de Calificare şi Reconversie Profesională, pentru proba practică de evaluare a competenţelor digitale. Se pare că fostul internaţional e destul de bun pe calculator, acesta obţinând calificativul maxim: experimentat.

În sfârşit, luni, 22 iunie, Rădoi a scăpat de prima parte a Bacalaureatului cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Stelistul a ales engleza.

După această a treia probă, Rădoi s-a alăturat în sfârşit steliştilor în cantonamentul din Austria, dar nu pentru mult timp, greul abia acum urmând. Duminică, acesta ar trebui să-şi părăsească din nou elevii, pentru că luni dimineaţa ar trebui să fie prezent la Bucureşti pentru proba scrisă la Limba şi Literatura Română.

Atunci va avea o dilemă, pentru că marţi urmează la Eben un test important al Stelei, cu ruşii de la Rubin Kazan, iar miercuri vine la rând proba scrisă la matematică. Astfel, fie Rădoi sacrifică amicalul şi rămâne în ţară, fie va trebui să zboare non-stop ca să acopere şi examenul şi meciul cu Rubin. Dacă antrenorul poate totuşi în acest caz să împace şi capra şi varza printr-un tur de forţă obositor, vineri, 3 iulie, chiar trebuie să aleagă. Are amical cu Qarabagh, campioana Azerbaijanului, la Strasswalchen şi proba la alegere a profilului şi specializării, ultima din cadrul BAC-ului. 

Se pare totuşi că Rădoi ia în calcul să nu se prezinte la probele scrise care încep luni, urmând să le susţină în a doua sesiune, din august, când programul va fi mai puţin încărcat. O scurtă verificare arată însă că nu l-ar ajuta prea mult, în perioada 24-29 august Steaua fiind în plin campionat şi având probabil meci decisiv în returul play off-ului din Liga Campionilor.

Rădoi, la prima conferinţă de presă
Rădoi, la prima conferinţă de presă

A terminat liceul în 2008, apoi a plecat la arabi

Listele cu  calificative  confirmă  notele primite
Listele cu calificative confirmă notele primite

Deşi se părea că problemele lui Rădoi sunt mult mai grave, vehiculându-se informaţii conform cărora acesta n-ar fi terminat decât 10 clase, stelistul s-a acoperit din timp. După doi ani la Licelul „Domnul Tudor”, din Drobeta Turnu Severin, fostul mijlocaş s-a mutat la UCECOM, unde a studiat la fără frecvenţă. S-a strecurat cum a putut printre meciuri şi antrenamente şi în 2008 a absolvit de la distanţă cele XIII clase necesare. Apoi, a plecat să joace la arabi. 

Fără BAC nu poate deveni antrenor profesionist

Mirel Rădoi trece prin tot acest chin în această perioadă nu pentru că l-ar fi apucat brusc pofta de învăţat, ci pentru că este obligat. Fără diploma de Bacalaureat nu se poate înscrie la Şcoala de Antrenori pentru obţinerea Licenţei PRO, singura care îi dă dreptul să antreneze legal în Liga I. Cum a arătat Click! în ziarul de miercuri, 24 iunie, acest obiectiv nu poate fi oricum atins mai devreme de 2022. Până atunci va rămâne în acte director sportiv, dar cu rol de antrenor mascat.

Are o avere de peste 15 milioane de euro

Mirel Rădoi a jucat opt ani la Steaua în perioada 2000-2008, timp în care a câştigat trei titluri şi două Cupe. A devenit mâna dreaptă a patronului Gigi Becali, care este şi naşul său de cununie. Din Ghencea a plecat la Al Hilal, în Arabia Saudită, unde a luat două titluri. A continuat la Al Ain, în Emirate, unde a ieşit de două ori campion, a bifat şi un an pentru Al Ahli Dubai, iar în această vară s-a retras de la Al Arabi, din Qatar. Are o avere de peste 15 milioane de euro.

Le-au luat sânge imediat după umilinţa cu Klagenfurt

Steliştii sunt în perioada de acumulare fizică, dar au jucat miercuri în Austria şi un prim amical, cu Klagenfurt, nou promovată în prima ligă. Pentru a vedea cum reacţionează Chipciu şi compania la un asemenea efort susţinut, staff-ul medical al campioanei a decis să le ia mostre de sânge chiar la ieşirea de pe teren. Acestea vor fi analizate în laborator, unde se vor stabili parametrii fiecăruia. Având în vedere că Steaua a pierdut cu 5-4, e clar că oboseala şi-a spus cuvântul şi rezultatele analizelor nu vor ieşi chiar perfect.

«O să studiez, dar n-am timp acum»


    Rădoi, la prima conferinţă de presă
Rădoi, la prima conferinţă de presă

Noul şef din Ghencea a stat ascuns în toată această perioadă în care a fost acuzat că păcăleşte sistemul pentru a antrena Steaua, dar tăcerea a luat sfârşit. Rădoi a vorbit joi (25 iunie) într-o conferinţă de presă ţinută în cantonamentul echipei din Austria şi a elucidat misterul cu privire la planurile sale.

„Voi fi antrenorul principal. Am găsit această portiţă în regulament, de a fi director sportiv, dar nu am zis niciodată că vreau să fiu antrenor fără licenţă. Nu e moral şi voi studia pentru a o obţine, dar pe moment nu pot pentru că echipa are foarte multe meciuri. Nu am cerut licenţa pe gratis şi nu ştiu câţi dintre cei care mă contestă ar fi refuzat oferta Stelei”, a declarat Rădoi.

Acesta a încheiat spunând că-şi doreşte să stea foarte mulţi ani la Steaua, dar că dacă echipa nu va avea rezultate, relaţia cu Gigi Becali nu-l va ţine în funcţie. „Eu mă gândesc să stau cât mai mult aici, dar asta depinde doar de performanţe. Dacă nu vor fi, colaborarea mea cu Steaua va înceta. În primul rând, nu trebuie să ratăm calificarea în grupele UEFA Champions League”, a spus acesta la conferinţa de presă. 

image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net