Mirel Rădoi, al doilea selecționer care lasă naționala pentru o echipă de club?

Ultima actualizare:

    Mirel RădoiFOTO: Sportpictures.eu
Mirel RădoiFOTO: Sportpictures.eu

Meciul amical cu Belarus ar fi putut fi unul dintre ultimele ale lui Mirel Rădoi pe banca naționalei. Conform gsp.ro, el este ca și instalat la Universitatea Craiova, acolo unde ar putea ajunge după terminarea campaniei din Liga Națiunilor, adică peste 10 zile.

Conform sursei citate, după plecarea intempensivă a italianului Cristiano Bergodi de la olteni, conducătorii clubului l-au numit ca antrenor pe Corneliu Papură, un mai vechi tehnician al echipei, aflat acum la a treia ”descălecare” în Bănie. Numai că acesta este doar un tehnician intermediar până la oficializarea relației cu Rădoi, care este așteptat să demisioneze după terminarea celor trei meciuri din luna noiembrie (amicalul cu Belarus și partidele din Liga Națiunilor cu Norvegia și Irlanda de Nord). Selecționerul are din ce în ce mai mulți contestatari, iar rezultatele dezastruoase din octombrie, cu trei înfrângeri și ratarea ambelor obiectivelor, calificarea la turneul final al Campionatului European și câștigarea grupei din Liga Națiunilor, i-au șubrezit și mai mult scaunul. Chiar dacă oficialii de la FRF îl susțin în declarații, este de așteptat ca ei să nu aibă nimic împotrivă dacă Mirel va pleca de bunăvoie. Ar fi a doua oară când un selecționer al naționalei de seniori ar demisiona pentru a semna cu o echipă de club. Primul a fost Ladislau Boloni, antrenor al primei reprezentative în perioada 2000-2001, care a plecat de la cârma echipei în plină campanie de calificare la Campionatul Mondial 2002, când ”tricolorii” aveau șanse mari de a ajunge la turneul final – de altfel au și disputat și au pierdut barajul cu Slovenia, singurele meciuri ale lui Gică Hagi ca selecționer. Boloni a semnat atunci cu Sporting Lisabona, cu care apoi a cucerit titlul în Portugalia și, lucru poate mai important, l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo, lucru pe care actuala vedetă a fotbalului mondial nu uită niciodată să-l menționeze atunci când vorbește de începuturile carierei sale. Actualul antrenor al lui Panathinaikos, ajuns acum la 67 de ani, a pregătit echipa lusitană doi ani, din 2001 până în 2003.

În ceea ce-l privește pe Mirel Rădoi, dacă zvonurile sunt adevărate, acesta s-ar afla la a doua experiență ca antrenor principal al unei echipe de club, după cea de acum cinci ani, de la FCSB, pe care a condus-o 29 de meciuri. El a spus mereu că visează să redevină antrenor la un club după ce i se termină mandatul de selecționer, adică după încheierea campaniei de calificare la Campionatul Mondial sau, în cazul calificării, după turneul final din 2022.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net