Mircea Sandu îl îndepărtează pe Piţurcă: l-a pus supervizor pe Iordănescu!

Ultima actualizare:

    Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Azi a avut loc Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, iar Mircea Sandu a decis să-l instaleze pe "General" în funcţia de director tehnic.

Mutarea nu e pe placul lui Victor Piţurcă, selecţionerul anunţând că el nu are nevoie de şef. "Comitetul Executiv a aprobat, la propunerea mea, numirea domnului Anghel Iordănescu în funcţia de director tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, care va avea atribuţii, printre altele, de coordonare a procesului de elaborare a strategiei federaţiei privind selecţia, pregătirea, participarea în competiţii. Aici vor fi angrenaţi antrenorii echipelor naţionale, specialişti din direcţia tehnică, şcoala federală de antreori, IEFS, Institutul Naţional de Cercetare şi aşa mai departe", a spus Sandu.

Anghel Iordănescu va propune selecţionerul. "Pe viitor, va fi persoana care va propune nominalizarea tuturor antrenorilor la nivelul echipelor naţional împreună cu preşedintele care va veni în faţa Comitetului Executiv şi sper ca odată cu aprobarea strategiei în toamnă-iarnă, fotbalul românesc să intre într-o nouă creştere. Comitetul Executiv de la acea dată va aproba sau nu, va dispune sau nu. Vom vedea".

"De ce acest lucru? Pentru că am constatat că ne-am pierdut pe parcurs identitatea fotbalului românesc, sigur şi prin apariţia multor jucători şi antrenori străini. Cred că ideea de a concepe în şase-opt luni o strategie nouă din punct de vedere tehnico-tactic pentru fotbalul românesc, cu un control adecvat, o supraveghere, mi se pare ceva normal şi este practicat peste tot în lumea civilizată. Domnul Iordănescu va avea la dispoziţie şase-opt luni să conceapă această strategie", a mai spus Naşu.

Anghel Iordănescu a pregătit echipa naţională în perioada 1993-1998 şi 2002-2004, calificând prima reprezentativă la ediţiile din 1994 (unde tricolorii au ajuns în sferturile de finală) şi 1998 ale Cupei Mondiale şi la Euro 1996 şi 1998.

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net