Mircea Sandu, dat în judecată pentru imn şi gazon

Ultima actualizare:

    Mircea Sandu  a început să se  războiască în 2003  cu suporterul  naţionalei
Mircea Sandu a început să se războiască în 2003 cu suporterul naţionalei

Naţionala de fotbal a României are suporteri diverşi şi foarte încercaţi după ultimele rezultate proaste ale lui Mutu şi compania, iar inaugurarea Arenei Naţionale la meciul cu Franţa, din 6 septembrie 2011, a dus la o situaţie cel puţin bizară.

Un fan în vârstă de 59 de ani, pe numele său Petre Bucur Volk, l-a dat în judecată imediat după meci, la Judecătoria Sectorului 2, pe Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Acuzaţiile aduse „Naşului" sunt două: vicierea imnului naţional şi prejudicierea imaginii naţionale din cauza gazonului execrabil pe care s-a jucat partida încheiată cu scorul de 0-0.

Suporterul echipei naţionale i-a cerut „Naşului" daune morale simbolice, de 1 leu, dar şi scuze publice pentru respectivele incidente de care el îl consideră vinovat. Primul termen al procesului a avut loc acum trei zile, dar Sandu a cerut amânarea pentru a-şi găsi un avocat care să-i pregătească apărarea.

Următorul termen a fost stabilit pentru data de 20 februarie. „M-am simţit jignit ca român şi aştept să-şi ceară scuze publice. Dacă România avea rezultate, treceam cu vederea, dar aşa, ne-am făcut şi de râs în Europa cu gazonul ăla. Parcă inaugurăm în fiecare zi un stadion nou. Acum tergiversează lucrurile. Nu ştiu cum a obţinut amânarea", a afirmat Petre Bucur.

Disputa dintre Petre Bucur şi Mircea Sandu este una veche, şi datează din 2003, de când preşedintele a pierdut un pariu inedit cu suporterul.

Bucur a pus la bătaie 2000 de euro înaintea meciului România - Danemarca, din preliminariile pentru Euro 2004 spunând că nu vom câştiga acel meci.

Sandu a acceptat pariul dar l-a pierdut, pentru că danezii au câştigat cu 5-2 celebrul meci de pe nisip. El a plătit banii abia după procese numeroase, care au generat însă alte procese. Spre exemplu, Bucur i-a scris pe maşină lui Sandu, cu un marker, „Dă-mi banii!", iar Naşul l-a acţionat şi el în judecată, câştigând procesul.

În total, preşedintele FRF şi contestatarul său s-au războit prin tribunale în cinci speţe, iar în acest moment Bucur e obligat să-i plătească lui Sandu 8.000 de lei, adică cheltuielile de judecată ale proceselor câştigate de acesta.

„Am bani, pentru că am câştigat 25.000 de lei la «Vrei să fii milionar?» şi plătesc după cum spune legea. Problema este că n-am fost notificat. Oricum, el vrea doar să mă umilească şi să-mi ceară înapoi banii câştigaţi pe pariul din 2003", a spus Petre Bucur Volk.

Volk e fost ziarist la Europa Liberă

Petru Bucur Volk a absolvit Facultăţile de Politehnică şi de Sociologie şi este de aceaşi generaţie cu Mircea Sandu, ambii având 58 de ani.

simeon stalpnicul png

În acest moment, omul de care „Naşu" nu scapă ca de râie este liber profesionist, dar în trecut a lucrat la un Institut de Sondare a Opiniei Publice, a emigrant în Germania în anii ‘80, unde a fost reporter colaborator pentru Europa Liberă. Petru Bucur Volk nu ratează nici un meci al echipei naţionale a României.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net