Mircea Rednic susține anularea Play-Out-ului!

Ultima actualizare:

    Mircea Rednic dă ca exemplu Belgia, țară unde s-a întrerupt definitiv campionatul de fotbalFoto: sportpictures.eu
Mircea Rednic dă ca exemplu Belgia, țară unde s-a întrerupt definitiv campionatul de fotbalFoto: sportpictures.eu

Antrenor la Poli Iași, Mircea Rednic e de părere că sănătatea este mai importantă decât o competiție sportivă. Tocmai de aceea el susține anularea Play-Out-ului și dă ca exemplu ce s-a întâmplat în Belgia.

Președintele grupării din orașul moldav, Ciprian Paraschiv, a propus ”înghețarea” Play-Out-ului ediției 2019/2020 a primei divizii de fotbal a României. Ceea ce a stârnit o mică furtună. Mai întâi, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan, a catalogat demersul ca fiind “un foc de paie”: “Este o acţiune personală întreprinsă de domnul Paraschiv. El ne spune că ar trebui să se întoarcem pe vremea <<cooperativei>>. Nu putem sub nicio formă să concepem că nu retrogradează nimeni. Principiul meritului sportiv spune clar, la finalul sezonului cineva trebuie să retrogradeze. Acţiunea domnului Paraschiv este îndreptată inclusiv împotriva colegilor din Play-Out. Nu putem sacrifica pentru interese personale un principiu de bază. Sunt nişte aberaţii de nedescris care nu-şi pot avea locul în anul 2020”, a spus Ştefan la Digi Sport, adăugând că solicitarea nu a fost semnată de alte cluburi.La puțin timp după aceea, antrenorul echipei Poli Iaşi, Mircea Rednic, a susținut, într-o intervenție la Telekom Sport, ca Liga 1 să fie încheiată forţat, pe modelul campionatului Belgiei: "Aici nu e vorba numai de bani. E vorba de sănătatea noastră, de sănătatea multor sportivi. Furnizăm meciuri... Acum trebuie să şi prestăm, că am luat banii înainte. O să ajungem să facem prostituţie în fotbal. Ceea ce facem noi acum în niciun caz nu are treabă cu fotbalul.” 

Fără meciuri nu se achită drepturi TV

Firește că ”înghețarea” campionatului ar avea efecte financiare majore, iar Orlando Nicoară, directorul general al EaD, compania care deţine drepturile TV pentru difuzarea meciurilor din Liga I de fotbal, a declarat, pentru Agerpres, că este extrem de surprins de dorința de a se anula campionatul: ”Ne vom păstra aceeaşi poziţie. Dacă nu se livrează meciurile, trebuie să ne dea banii înapoi. Şi, cel mai probabil va exista şi o renegociere a contractului", a avertizat acesta.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net