Mircea Rednic, pe tabloul ruşinii la Dinamo

Ultima actualizare:

    Mircea RednicFOTO: Sportpictures.eu
Mircea RednicFOTO: Sportpictures.eu

Mircea Rednic nu e singurul tehnician care poartă vina pentru dezastrul de la Dinamo, o echipă obişnuită deja să se lupte pentru evitarea retrogradării. Înfrângerea suferită acasă, cu scorul de 2-1, în fața celor de la FC Botoșani, a aruncat ”câinii” în play-out pentru al doilea an consecutiv. În această perioadă, cinci antrenori s-au perindat pe la echipă, niciunul nereușind să redreseze corabia.

Cosmin Contra a condus echipa de la începutul campionatului trecut până în etapa a zecea, după care, la jumătatea lunii septembrie 2017, a fost numit selecționerul echipei naționale. În acele zece partide disputate sub comanda sa în sezonul 2017/ 2018, câinii au obținut cinci victorii, cel mai important fiind acel 1-0 de pe terenul Viitorului. De asemenea, echipa a înregistrat și patru înfrângeri, dintre care două acasă: 0-1 cu FC Botoșani și 1-2 cu Poli Timișoara.

Vasile Miriuță i-a urmat lui ”Guriță” pe banca dinamoviștilor și cu el la timonă echipa a sperat până în ultima etapă a sezonului regular. În cele 16 meciuri pe care le-a disputat sub conducerea sa, Dinamo a obținut șase victorii, dar a ratat-o exact pe cea mai importantă, în ultima etapă, la Giurgiu. Atunci, dacă bucureștenii se impuneau în fața Astrei, care era deja calificată în play-off, ar fi jucat și ei între cele mai bune 6 echipe. Au fost învinși însă clar, cu 2-0, și au ajuns să se lupte pentru evitarea retrogradării. Antrenorul a fost demis la 24 de ore de la eșec.

Florin Bratu i-a urmat lui Miriuță pe banca tehnică. După un play-out în care totul a fost lapte și miere, Dinamo terminând la pas prima, a venit adevărata încercare: startul campionatului actual. Acolo unde lucrurile nu au mai stat atât de bine. Fostul atacant a fost dat afară după etapa a noua, timp în care a reușit doar trei victorii (una cu Viitorul), suferind cinci înfrângeri, dintre care ultimele trei consecutive, care i-au fost și fatale. Singurul rezultat de egalitate, 3-3, a fost reușit chiar în derby-ul cu FCSB, la capătul unuia dintre cele mai frumoase meciuri ale sezonului trecut.

Claudiu Niculescu, înlocuitorul lui Bratu la Dinamo, nici nu a avut timp să se reacomodeze cu atmosfera din ”Ștefan cel Mare”, pentru că a fost demis după doar trei săptămâni. În acest interval echipa a făcut un 0-0 acasă cu Sepsi și a pierdut, 0-2, la Botoșani.

Mircea Rednic este ultimul antrenor de care se leagă rușinea pățită de dinamoviști în acești ani. Numit la cârma formației pe 22 octombrie 2018, el nu a reușit decât să schimbe jucătorii de la Dinamo. A adus 15, dând afară tot atâția, însă rezultatul este cel de care se temeau cel mai mult fanii: pentru a doua oară consecutiv ”câinii” vor lupta pentru evitarea retrogradării, echipa nemaiavând nici măcare șanse teoretice de a se califica în play-off. Cu doar patru victorii în 13 meciuri, Rednic are un procentaj mai slab decât au avut Cosmin Contra și Vasile Miriuță, dar el poate fi îmbunătățit în ultimele două etape ale sezonului regular.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net