Mircea Rednic, cel mai slab antrenor al lui Dinamo din ultimii 10 ani

Ultima actualizare:

    Mircea RednicFOTO: Sportpictures.eu
Mircea RednicFOTO: Sportpictures.eu

Dinamo a suferit o nouă înfrângere în Liga 1. De data aceasta a pierdut la Voluntari, scor 2-1, dar dincolo de eșec echipa dă impresia că nu mai are nici un viitor. Adus cu surle și trâmbițe de către fanii-acționari, antrenorul Mircea Rednic nu a reușit să redreseze corabia. Mai mult, are cel mai slab palmares în primele 7 meciuri pe banca dinamoviștilor dintre toți tehnicienii din ultimii 10 ani.

În ciuda declarațiilor care se vor optimiste și a transferurilor făcute parcă doar de dragul de a aduce jucători, Dinamo pare să-și trăiască ultimul an în prima divizie. Salvarea pare să țină doar de o minune, jocul ”câinilor” și poziția din clasament – sunt pe penultimul loc, la 6 puncte de poziția care asigură participarea în baraj și la 8 puncte de primul loc care i-ar salva automat – părând a fi ingredientele decisive pentru o premieră neagră în istoria unuia dintre cele mai importante cluburi din istoria fotbalului românesc. Pentru că ”alb-roșii” sunt singurii care au jucat în întreaga existență doar pe prima scenă.

Adus ca un salvator în urmă cu două luni, Mircea Rednic, aflat la al cincilea mandat pe banca dinamoviștilor, trăiește încă din gloria ce pare a apusă. Pentru că din toate lucrurile pe care fanii se așteptau să le facă tehnicianul, adică să schimbe în bine jocul echipei, să readucă victoriile și să aducă noi jucători la echipă, antrenorul a bifat doar ultimul punct. A transferat, conform unui obicei care e deja ”marcă înregistrată”, mai mulți jucători. Însă de data aceasta echipa pare la fel de slabă, ba mai mult, în ultimul meci, cel cu Voluntari, noua achiziție Gluhakovic a greșit la ambele goluri ale adversarilor!

Drept urmare, în cele 7 meciuri conduse ca antrenor de la ultima revenire în ”Groapă”, Mircea Rednic a obținut doar două egaluri și a pierdut cinci meciuri. Click! a comparat palmaresul în primele 7 meciuri pe banca dinamoviștilor ale tuturor antrenorilor avuți de echipă în ultimii 10 ani, iar fostul internațional a ieșit pe ultimul loc din acest punct de vedere. Niciunul dintre cei 18 tehnicieni de dinaintea lui nu a avut un start atât de prost la fosta campioană a României. Iar cei care au început foarte slab nu au apucat 7 partide, așa că nu au intrat în calcule.

Vedeți mai jos tabelul tuturor antrenorilor cu cel puțin 7 meciuri conduse la Dinamo. Ei sunt trecuți în ordinea cronologică a numirii lor la ”câini”, primul fiind, evident, actualul tehnician. De asemenea, veți observa că unii antrenori, cum ar fi Mircea Rednic, Dario Bonetti sau Dusan Uhrin, apar de mai multe ori, pentru că au avut mai multe mandate. După cum se poate observa, doar Cosmin Contra (în perioada în care clubul era patronat de spaniolul Cortacero) și Adrian Mihalcea se pot apropia ca rezultate dezastruoase de actualul mandat al lui Rednic. Ambii au făcut câte patru puncte, dintr-o victorie și un egal, dar măcar se pot lăuda fiecare cu câte un meci câștigat. Au fost, în acest interval de 10 ani și doi tehnicieni cu câte 5 victorii în 7 partide: Cornel Țălnar și Marius Bratu.

Antrenorii dinamoviști în ultimii 10 ani

Mircea Rednic      7      0      2      5      2p

Dario Bonetti        7      2      0      5      6p

Dusan Uhrin  7      4      1      2      13p

Ionel Gane     7      3      1      3      10p

Cosmin Contra     7      1      1      5      4p

Adrian Mihalcea   7      1      1      5      4p

Dusan Uhrin  7      4      1      2      13p

Mircea Rednic      7      1      5      1      8p

Florin Bratu   7      5      0      2      15p

Vasile Miriuță       7      2      2      3      8p

Cosmin Contra     7      4      3      0      15p

Ioan Andone 7      4      3      0      15p

Mircea Rednic      7      3      3      1      12p

Flavius Stoican      7      2      2      3      8p

Gheorghe Mulțescu    7      2      2      3      8p

Cornel Țălnar        7      5      1      1      16p

Dario Bonetti        7      3      1      3      10p

Cosmin Ciobotariu       7      5      1      1      16p

Nu au fost luați în calcul Sorin Colceag, Gheorghe Mulțescu (două mandate), Eugen Neagoe, Ionel Dănciulescu (două mandate), Mihai Teja și Dorinel Munteanu, toți cu angajamente mai scurte de 7 etape.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net