Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev după 4 zile

Ultima actualizare:

    Mircea Lucescufoto: Click
Mircea Lucescufoto: Click

Aventura lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev a durat doar patru zile. Românul a demisionat luni.

Tehnicianul Mircea Lucescu a decis, luni, să renunţe la contractul semnat în urmă cu doar patru zile cu Dinamo Kiev, el menţionând, într-un comunicat, că îi este imposibil să activeze în atmosfera de ostilitate creată de propriii suporteri, informează gsp.ro.

“Cu părere de rău am hotărât să renunţ la posibila colaborare cu Dinamo Kiev.

Mulţumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată şi invitaţia făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susţinere echipa are atâta nevoie în momentele de încleştare sportivă.

N-am fost niciodată un laş, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beşiktaş sau de la Dinamo Bucureşti la Rapid Bucureşti, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecţi, care m-au primit cu speranţă şi cu braţele deschise şi cu care am reuşit cucerirea titlurilor din ţările respective.

Nu pot să accept ca propriii fani să acţioneze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulaţie, entuziasm, motivaţie şi care să readucă echipa la nivelul la care tradiţia şi istoria acestui club îi dau dreptul.

Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.

Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacţii, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă şi plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potenţialul tinerilor jucători ucraineni, mulţi dintre ei componenţi ai selecţionatelor naţionale.

Îmi doream o competiţie aşa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta”, se arată în comunicatul de pe site-ul GSP.

Mircea Lucescu a semnat săptămâna trecută un contract pe două sezoane cu Dinamo Kiev.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net