Mihăiţă Neşu a împlinit 36 de ani. De 8 ani îşi dedică timpul copiilor cu dizabilităţi

Ultima actualizare:
Alje Schut a fost colegul lui Neşu la Fc Utrecht
Alje Schut a fost colegul lui Neşu la Fc Utrecht

Mihăiţă Neşu a împlinit vârsta de 36 de ani şi, deşi de 8 ani se află într-un scaun cu rotile din pricina unui grav accident suferit în timpul unui antrenament al echipei FC Utrecht, îşi păstrează optimismul şi este implicat în mai multe proiecte care sprijină copiii cu dizabilităţi motorii şi boli cronice din România.

În ciuda faptului că viaţa sa a luat o turnură neaşteptată pe 10 mai 2011, atunci când s-a accidentat în timpul unui simplu antrenament şi şi-a fracturat o vertebră din zona cervicală, Mihăiţă Neşu îşi păstrează pofta de viaţă şi se implică în mai multe proiecte şi acţiuni caritabile, care sprijină copii cu dizabilităţi. Fostul fotbalist se simte motivat de activităţile pe care le face la fundaţia care îi poartă numele şi recunoaşte că cea mai mare mulţumire a sa este să îi vadă pe copii zâmbind.

„Să văd copiii zâmbind, să fiu alături de prieteni, acestea sunt daruri de la Dumnezeu. Trăim împreună, ne ajutăm, ne sprijinim unul pe celălalt. Zâmbetul este cel mai frumos lucru de pe acest pământ. Acesta este cadoul pe care l-am primit de ziua mea. Suntem o mare familie„ , a declarat Mihăiţă Neşu, potrivit libertatea.ro.

Accidentul din 2011 nu l-a determinat pe Neşu să aibă resentimente faţă de colegul care, fără să vrea, l-a condamnat la o viaţă trăită într-un scaun cu rotile. Anul trecut, Mihai Neşu a vorbit despre fostul său coleg de la Utrecht, Alje Schut, care se face răspunzător de accidentare. "Nicio clipă nu l-am urât! Nici atunci, nici acum. Am trecut peste moment. De fapt, el, săracu', n-a avut nicio vină. Iar durerea sufletească e la el! E mai greu să înduri sufleteşte un rău pe care l-ai făcut, chiar şi involuntar, decât unul ce ţi s-a făcut", a mărturisit Nelu, pentru Gazeta Sporturilor, în anul 2018.


    Alje Schut a fost colegul lui Neşu la Fc Utrecht Foto: GettyImages
Alje Schut a fost colegul lui Neşu la Fc Utrecht Foto: GettyImages

Alje Schut a suferit cumplit în urma accidentării pe care i-a provocat-o colegului său, iar ani întregi s-a luptat cu depresia care a urmat nefericitului eveniment. Olandezul a încercat să îşi refacă viaţa în Africa de Sud, alături de soţia şi de copilul său, însă se pare că planurile sale nu s-au concretizat.

Tragicul incident l-a detrminat pe Neşu să caute împăcarea cu sine şi cu ceilalţi prin mai multe metode, iar acest drum l-a purtat chiar şi la Muntele Athos. Nu de puţine ori el a vorbit despre sfaturile utile pe care le-a primit de la diferiţi preoţi care l-au ajutat să privească cu optimism către viitor. "Scopul este să fii sportiv pentru Hristos. Un călugăr grec din Athos îmi spunea că el a vrut să devină fotbalist, însă s-a accidentat, a renunţat şi mi-a zis că a ales să fie fotbalistul lui Hristos", delcara el cu puţin timp în urmă. 

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net