Mihai Costea, titularizat de «antrenorul» Becali

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Uşor-uşor, Gigi Becali nu se mai ascunde când trebuie să facă mutări tactice în echipă. „Antrenorul din umbră" iese încet la lumină, astfel că mâine Steaua va începe din primul minut cu fostul renegat, actualul idol Mihai Costea.

Latifundiarul din Ghencea a trecut peste tot. A trecut peste escapada avută de cel mai mic dintre fraţii Costea la Sibiu, a trecut peste faptul că a fost minţit în văzul lumii cu o despărţire fictivă - cu lacrimi false şi tot tacâmul.

Acum, cel care în urmă cu o lună era considerat un paria, care „trebuia trimis la păsărică" de cum venea la antrenament, după cum spunea Gigi Becali, este cel mai bun jucător din lume. Şi, evident, cel mai cuminte copil.

„Am vorbit cu el, mi-am dat seamă că n-am de ce să fiu împotriva lui. Dacă o iubeşte pe aia, ce să-i fac? I-am luat două icoane, una pentru el, una pentru Daniela Crudu", mărturisea Becali săptămâna trecută, la întoarcerea de la Muntele Athos.

Luat din nou sub aripa protectoare a patronului, Costea cel mic a fost introdus la pauză la Galaţi. A jucat bine, iar golul decisiv marcat pe final l-a transformat în titular sigur în crucialul meci de astăzi (ora 20.20, în direct pe Antena 1), contra Vasluiului.

„A dat gol, e normal sa fie titular. Mihai are moral bun acum dupa reuşita de la Galaţi, l-am încurajat şi eu şi o să joace cu Vaslui", a declarat Gigi Becali la GSP TV, fără să îşi mai ascundă diligenţele de antrenor al formaţiei.

Din cauza deciziei lui Gigi Becali a avut de suferit, însă, toată echipa. Pentru a fi siguri că Mihai Costea va fi în formă la meci, tehnicianul Mihai Stoichiţă a luat decizia de a-şi băga elevii în cantonament cu o seară mai devreme decât era normal, informează gsp.ro.

Astfel, s-a dorit a fi preîntâmpinate incidentele din urmă cu o lună, când Costea cel mic „a dat o fugă" de 600 de kilometri până la Sibiu pentru a fi alături de iubita lui într-un club. Iar apoi a intrat direct în cantonament, în seara de dinaintea meciului cu ploieştenii.

În mod normal, steliştii trebuiau să intre în cantonament la hotel aseară, dar au făcut-o de miercuri.

"Mihai Costea se află într-un moment foarte bun şi n-are rost să riscăm nimic în privinţa lui. În alte cazuri, când erau liberi până cu o seară înainte, el a fost singurul care n-a înţeles să respecte programul, aşa că acum mai bine îi băgăm în cantonament de miercuri", şi-a argumentat Stoichiţă decizia în faţa colaboratorilor din staff, conform gsp.ro.

Mihai Costea a marcat doar 5 goluri în acest campionat pentru Steaua, randament prea slab pentru un jucător adus în vară pentru suma de 1,7 milioane de euro.

Arbitrul Mazic dă aproape şase «galbene» pe meci

Prima brigadă străină care va conduce un meci crucial pentru titlu e una din Serbia, formată din: Milorad Mazic (central), Milovan Ristic, Igor Radocic (asistenţi). Aceştia au fost delegaţi în regim de urgenţă.

simeon stalpnicul png

Centralul Mazic (39 de ani) e manager de meserie şi a debutat în prima ligă din Serbia în 2007. La 10 octombrie 2009, el a condus prima partidă internaţională la nivel de seniori, Finlanda - Ţara Galilor, scor 2-1, din calificările pentru Cupa Mondială din 2010.

Mazici e foarte bine cotat de UEFA şi are şanse să fie delegat la meciuri din Cupa Mondială din 2014.

Stilul sârbului e exact pe placul lui Gigi Becali, care l-a lăudat, în repetate rânduri, pe Alexandru Tudor pentru că bucureşteanul fluieră orice contact între jucători. Milorad Mazic are o manieră identică de arbitraj.

În acest sezon de cupele europene, sârbul a condus nouă partide (inclusiv Vaslui - Lazio, scor 0-0) şi a acordat 53 de „galbene", patru „roşii" şi patru penalty-uri!

Meci cu casa închisă

Steaua va disputa iar un meci cu casa închisă. 10.000 de bilete s-au vândut din prima zi a punerii pe piaţă şi până la ora meciului e de aşteptat să se comercializeze toate cele 22.000 de tichete.

Va fi a doua oară în cele 3 meciuri disputate de Steaua în acest sezon pe Ghencea când spectatorii umplu până la refuz arena. Prima dată s-a întâmplat la victoria cu Astra.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net