„Micul Messi”, recuperat de Becali. Primul transfer al anului la FCSB

Ultima actualizare:

    Florentin Matei (dreapta), la un meci pentru FCSB în 2010
Florentin Matei (dreapta), la un meci pentru FCSB în 2010

Patronul FCSB-ului l-a transferat pe Florentin Matei, un mijlocaş de care şi-a bătut joc în urmă cu câţiva ani.

Florentin Matei (25 de ani) a crescut în curtea roş-albaştrilor şi a fost asemănat cu marele Leo Messi pentru calităţile sale tehnice. Gigi Becali n-a crezut însă deloc în jucătorul care s-a întors acum ca o mare promisiune în curtea FCSB-ului.

„Dacă ăsta ajunge fotbalist, eu îmi tai capul! El s-a născut să jongleze mingea, n-are nici forţă, nici viteză. E moale, n-are cum să ajungă fotbalist”, spunea Becali în 2011, în momentul în care a decis să renunţe la puştiul de 17 ani Florentin Matei. Culmea, doar cu un an înainte, finanţatorul FCSB-ului era încântat de mingicarul Matei, supranumit la acea vreme „micul Messi”, declarând că va obţine pe el 70 de milioane de euro. „Important e că mie mi-a plăcut dintotdeauna. Mângâie mingea, scoate om din joc şi e un jucător de posesie. E cel mai valoros în opinia mea, să vedem dacă mă înşel sau nu”, a spus azi Gigi Becali după ce a semnat cu Florentin Matei un contract pe patru ani. „Cred că în vară va ajunge şi la echipa naţională”, a completat patronul roş-albaştrilor despre fotbalistul pe care l-a umilit la începutul carierei.

În afara a două meciuri din 2010 pe care le-a jucat în Liga I în tricoul FCSB-ului, Florentin Matei a mai avut experienţe în campionatul intern. În toamna lui 2010 la Unirea Urziceni, iar în primăvara anului trecut la Astra Giurgiu, care l-a împrumutat pentru jumătate de sezon de la formaţia croată Rijeka. „L-am remarcat când era la Astra. Cred că am făcut o achiziţie bună, sunt bucuros că l-am luat şi liber de contract”, a precizat Becali. În vara trecută, după ce a încheiat conturile cu Rijeka, Florentin Matei a acceptat o ofertă din Emirate, de la echipa Ittihad Kalba, de care s-a despărţit însă rapid, cu doar patru meciuri jucate, ultimul la finalul lunii septembrie.

În afara lui Florentin Matei, campania de achiziţii a FCSB-ului se va limita la fundaşul Cristea de la Gaz Metan şi, posibil, la atacantul Andrei Cristea de la Iaşi. „Mihai Teja mi-a spsu că nu mai are nevoie de alţi jucători, să nu ne încărcăm. O să mai luăm un alt atacant doar dacă pleacă Gnohere. Nu vreau să vorbesc despre ofertele pe care le are decât atunci când se face. Vreau să-mi schimb atitudinea din acest an, voi vorbi doar când se fac lucurile”, a declarat Gigi Becali.

De departe cea mai fericită perioadă din cariera lui Florentin Matei a fost cea petrecută la Rijeka, în sezonul 2016-2017, în ţara actualei vicecampioane mondiale. Cu românul printre cei mai importanţi jucători, Rijeka a câştigat pentru prima dată în istorie titlul de campioană, în faţa granzilor Dinamo Zagreb şi Hajduk Split. A fost o stagiune de vis pentru Florentin Matei şi colegii săi, Rijeka trecându-şi în cont în acelaşi an şi Cupa Croaţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net