Michel Platini și Sepp Blatter, acţionaţi în justiţie

platini-blatter-gettyimages-450713038.jpg

Platini și Blatter au ieșit din fotbal în 2015
Platini și Blatter au ieșit din fotbal în 2015
Foto: Guliver / GettyImages

Cei doi oameni de fotbal sunt învinuiți de "escrocherie" şi "abuz de încredere". Parchetul elvețian (MPC) a decis să extindă ancheta care îi vizează pe Michel Platini și Sepp Blatter. Iar informația a fost difuzată de „Le Monde” și „Mediapart”, fiind preluată de lequipe.fr.

Michel Platini a fost suspendat pentru opt ani, în decembrie 2015, de justiţia internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la şase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Francezul a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată aprobată de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011. Suspendarea lui Michel Platini din orice activitate legată de fotbal a expirat la 7 octombrie.
Sepp Blatter a fost, din 2015 până acum, ţinta justiţiei elveţiene în legătură cu mai multe cazuri, între care şi o plată făcută lui Michel Platini când acesta era preşedintele UEFA.
Fost internațional francez, campion al Europei în 1984, Michel Platini a fost președintele Uniunii Europene de Fotbal Asociație (UEFA) între 26 ianuarie 2007 și 8 octombrie 2015. El a promovat și impus ideea organizării Euro 2020 în mai multe orașe  de pe continent. Jucători la amatori, fost om de afaceri, Sepp Blatter a fost președintele Federației Internaționale de Fotbal Asociație (FIFA) între 8 iunie 1998 și 8 octombrie 2015.

Loading...