Michel Platini, eliberat după 15 ore de audieri: „Mult zgomot pentru nimic!”

Ultima actualizare:

    Fostul preşedinte UEFA Michel Platini a fost eliberatFoto: Getty
Fostul preşedinte UEFA Michel Platini a fost eliberatFoto: Getty

Michel Platini a fost eliberat, miercuri (19 iunie), la primele ore ale dimineții. El a fost reținut cu o zi înainte și audiat timp de 15 ore, într-un dosar de corupție în fotbal.

Procurorii francezi anchetează condițiile în care Qatar a obținut organizarea Campionatului Mondial de Fotbal de 2022. Zvonurile despre mita dată de statul arab mai multor oficiali ai Federației Internaționale de Fotbal au apărut încă din 2010. A fost deschisă o anchetă în 2015, în Statele Unite ale Americii, iar un an mai târziu, cea din Franța.

„Am răspuns la toate întrebările!”

Qatar ar fi dat o mită de 780 de milioane de dolari ca să obțină organizarea Cupei Mondiale. După audiere, împotriva lui Michel Platini au fost formulate mai multe acuzații, potrivit Digi24

„A fost o audiere lungă, dar dat fiind numărul de întrebări, nici nu se putea altfel. M-au întrebat despre Euro 2016, Campionatul Mondial din Rusia, Campionatul Mondial din Qatar, Paris-Saint-Germain, FIFA. Au fost întrebări pe multe teme, am răspuns la toate. Nu știu de ce sunt aici, dar le-am răspuns la toate întrebările. Mereu am fost liniștit, pentru că m-am simțit complet strãin de toate aceste lucruri”.

Avocatul fostului fotbalist al echipei Franței, William Bourdon, a precizat că a fost vorba de „mult, mult zgomot pentru nimic”: „Această reținere a fost perecepută de Michel drept injustă și disproporționată”. Reţinută în acelaşi timp cu Michel Platini, fosta consilieră pe sport a lui Nicolas Sarkozy, Sophie Dion, a fost eliberată şi ea în cursul serii de marţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net