Messi va încasa cel mai mare bonus din istorie! Vezi cine îi va plăti 90 de milioane de euro!

16-sport-messi-gettyimages-673419094.jpg

Argentinianul a plătit salariul pe un an şi jumătate pentru un stabiliment de lux din Ibiza
Foto Click!

Lionel Messi a intrat în ultimul an de contract cu Barcelona, iar catalanii sunt disperaţi să nu-l piardă şi pe el după modelul Neymar. Asftel, spaniolii vor să-l şocheze pe sud-american cu o sumă nesimţită oferită la semnătură.

Excelent, doar că nici chiar ei nu stau pe o mină de aur! Clubul are datorii de jumătate de miliard de euro, refacerea stadionului Camp Nou costă 600 de milioane de euro, cu lucrările începând anul acesta şi durând până în 2021, iar mina de aur e chiar Messi. Astfel, ingeniosului Jose Maria Bartomeu i-a venit o idee genială ca să-şi atingă ambele obiective! Acesta a decis ca, după coafarea arenei de 100.000 de locuri, cea mai mare din Europa, aceasta să poarte o perioadă numele unui sponsor puternic, în schimbul unei sume colosale, din care jumătate să fie folosită pentru obţinerea semnăturii lui Messi.

Construcţia noii arene va costa 600 de milioane de euro

Şi nu a fost mult de aşteptat! Nike, gigantul american din industria echipamentelor sportive care îi îmbracă pe catalani din 1998, a oferit 200 de milioane de euro pentru ca arena din Les Corts să se numească timp de 25 de ani, mai exact până în 2046, Camp Nou - Nike. Şi s-a acceptat! Din aceşti bani, 90 de milioane de euro vor merge la starul în vârstă de 30 de ani drept primă pentru semnarea prelungirii contractului. Va fi cel mai mare bonus de acest gen din istoria fotbalului, nici măcar comisioanele aberante încasate de mega-impresarii unor vedete, gen Jorge Mendes sau Mino Raiola, neridicându-se la asemenea cifră. Nu mai are rost să menţionăm că şi noul salariu al lui Messi va fi direct proporţional cu prima de re-instalare: 600.000 de euro pe săptămână, adică 2,4 milioane de euro pe lună, adică 28,8 milioane de euro pe an.

new_camp_nou_stadium.jpg

Aşa va arăta din 2021 noul Camp Nou, cu semnul Nike tronând la o peluză! Merită, datorită lui Messi va mai înoda picioare la Barcelona, nu la Paris sau Manchester
Foto Click!

Culmea este că Messi îşi va lua aceşti bani de la Nike, deşi la echipa naţională este îmbrăcat de Adidas, marele competitor al americanilor pe piaţă. Rămâne de văzut dacă asta va fi considerat un conflict de interese şi va avea probleme cu vreuna dintre companii.

Leo Messi n-a putut ajuta naționala Argentinei să învingă echipa statului Peru.jpg

Leo Messi n-a putut ajuta naționala Argentinei să învingă echipa statului Peru
Leo Messi, în echipamentul Argentinei marca Adidas. Cum se împacă asta cu sponsorul care îl îmbogăţeşte prin echipa de club, nu ştim. În trecut au fost războaie mari de imagine din această cauză
Foto Click!
Loading...

Citește și