Messi a câștigat în 4 ani jumătate de miliard de euro!

Ultima actualizare:

    Lionel MessiFOTO: EPA
Lionel MessiFOTO: EPA

A ieșit la iveală cel mai secretizat contract din fotbal: cel al lui Lionel Messi cu Barcelona. Iar ce s-a aflat a stârnit mânia fanilor.

Cum la clubul catalan urmează în primăvară alegeri pentru funcția de președinte, candidații folosesc toate armele. Iar una dintre acestea a fost chiar contractul argentinianului, care a dus la sapă de lemn unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Conform celor de la ”El Mundo”, Messi a semnat, în noiembrie 2017, un contract valabil până în această vară, care îi aduce un venit total de 555.237.619 euro! Adică este cel mai bine plătit sportiv din istorie, indiferent de sport. Mai mult, acordul prevede o primă de reînnoire de 115 milioane de euro şi alta de "fidelitate" de 78 de milioane de euro.

Contractul pe patru sezoane i-a adus sud-americanului în conturi aproximativ 138 de milioane de euro pe an, iar cel care l-a încheiat este fostul preşedinte Josep Maria Bartomeu. Se pare că această înțelegere a dus la problemele financiare grave ale catalanilor, care au de plătit până la finalul anului suma de 420 de milioane de euro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net