Lionel Messi a câştigat al cincilea Balon de Aur

leo messi

leo messi
Leo Messi a luat Balonul de Aur. Este primul fotbalist care ajunge la cinci trofee
foto: AFP

Starul Barcelonei Leo Messi a cucerit pentru a cincea oară în carieră trofeul ce desemnează cel mai bun fotbalist din lume.

Argentinianul de 28 de ani s-a luptat pentru premiu cu marele său rival Cristiano Ronaldo, dar şi cu Neymar, colegul său din trupa catalană. Messi a obţinut Balonul de Aur şi în 2009, 2010, 2011 şi 2012, devenind omul cu cele mai multe astfel de trofee în vitrină.

Vedeta Barcei a bifat succes după succes în 2015, obţinând titlul şi Cupa în Spania, Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Mondialul cluburilor, iar gala de aseară de la Zurich nu a făcut decât să confirme supremaţia sa.

“E un moment special pentru mine, să fiu aici, să câştig încă un Balon. Am fost şi eu în audienţă în ultimii doi ani şi am văzut cum a câştigat Cristiano…vreau să mulţumesc tuturor şi în special fotbalului fiindcă mi-a dat totul”, a spus Messi.

  • Cel mai bun 11. Cea mai bună echipă din 2015: Neuer - Dani Alves, T. Silva, Ramos, Marcelo - Iniesta, Modric, Pogba - Neymar, Messi, Cristiano Ronaldo. De remarcat că majoritatea jucătorilor sunt de Real Madrid şi Barcelona, excepţiile fiind Neur, Silva şi Pogba.
  • Luis Enrique, tehnicianul numărul unu. Luis Enrique, omul de 45 de ani, ce stă pe banca Barcelonei a fost votat antrenorul anului. El s-a luptat pentru premiu cu Josep Guardiola, de la Bayern Munchen, şi Jorge Sampaoli, tehnicianul echipei naţionale a Chile. Enrique, care a câştigat cinci trofee în 2015, a fost reprezentat la gală de secretarul tehnic al Barcei, Robert Fernandez.
  • Antrenorul anului în fotbalul feminin. Jill Ellis, cea care pregăteşte echipa naţională a Statelor Unite ale Americii, a fost desemnată cel mai bun tehnician al anului 2015 din fotbalul feminin. Ea a concurat pentru premiu cu Mark Sampson, galezul de pe banca Angliei şi Norio Sasaki, selecţionerul Japoniei.
  • Wendell Lira a dat cel mai frumos gol din 2015. Brazilianul Wendell Lira de la Vila Nova, echipă din ligile inferioare, a câştigat premiul Puskas pentru cel mai frumos gol reuşit anul trecut. Au mai fost nominalizaţi italianul Alessandro Florenzi, de la AS Roma, şi Messi, Barcelona.
  • Cea mai bună jucătoare. Carli Lloyd, jucătoarea americană de la Houston Dash, a luat Balonul de Aur 2015 pentru fotbalul feminin. Ea a devenit campioană mondială anul trecut şi a fost aleasă cea mai bună sportivă a turneului. Celelalte concurente în cursa pentru trofeu au fost Aya Miyama (Japonia/Okayama Yunogo Belle) şi Celia Sasici (Germania/1.FFC Frankfurt).

 

Loading...

Citește și

  • După doi ani de supremaţie a lui Cristiano Ronaldo, Lionel Messi îşi va recăpăta titlul de cel mai valoros fotbalist al lumii, pe care l-a mai câştigat de patru ori consecutiv (2009-2012). Ceremonia decernării „Balonului de Aur” va începe luni, 11 ianuarie, la 19.30, în direct la Eurosport 1.

  • Lionel Messi a fost legat de Barcelona de la vârsta de 14 ani, când a fost adus din Argentina, de la academia celor de la Newell's Old Boys. Toată cariera şi-a închinat-o clubului blaugrana şi nu a luat nici o dată în calcul o despărţire de catalani.