Mergem cu „patinele” spre Euro! Ce o așteaptă pe naționala României în Islanda

Ultima actualizare:

    Ciprian Deac
Ciprian Deac

România va disputa semifinala cu Islanda din play-off-ul Ligii Națiunilor în condiții vitrege, pe ploaie sau zăpadă, la 0 grade Celsius.

Islanda e adversarul pe care România trebuie să-l învingă în deplasare, la Reykjavik, pentru a se califica în „finala” pentru Euro 2020 (cu Bulgaria sau Ungaria). Meciul cu nordicii va fi afectat însă de vremea potrivnică din luna martie.

Azi, la tragerea la sorți a celor patru „baraje” pentru turneul final de anul viitor, România a fost introdusă mai întâi în urne alături de Bulgaria, Israel și Ungaria pentru stabilirea echipei care urma să completeze play-off-ul din Liga Națiunilor C. Israelienii au fost cei care s-au dus către confruntarea cu Scoția, astfel că naționala noastră a fost direcționată spre Liga A, mai exact spre o semifinală cu Islanda, în deplasare.

Ceea ce UEFA nu putea să prevadă, conform sistemului de calificare practicat în aceste preliminarii, e că în Islanda nu prea se poate juca fotbal în primele trei-patru luni ale anului. Temperaturile în insulă la 26 martie vor fi undeva în jurul a 0 grade Celsius, iar terenul de la Reykjavik va fi afectat cu siguranță de ploi sau chiar de ninsori. De altfel, meciul Islanda – România va fi primul oficial pe care naționala nordică îl va disputa acasă în martie în întreaga sa istorie. Până acum, islandezii cereau în mod special adversarelor din grupă să fie evitată această perioadă, dar acum nu mai au ce face, dacă vor să-și păstreze avantajul de gazdă. Drept dovadă că ne așteaptă mai degrabă un joc de „hochei pe iarbă”, nici măcar echipele de club din Islanda nu evoluează în martie, campionatul lor intern debutând în mod tradițional abia la începutul lui mai. Astfel, de suferit vor avea ambele echipe, ținând cont că aproape toți jucătorii de bază ai Islandei joacă la cluburi de pe partea continentală a Europei.

Cum nici oficialii naționalei islandeze nu sunt mulțumiți cu disputarea unui asemenea meci decisiv în condiții meteo neprielnice, varianta ca partida să fie multată într-o altă țară, pe teren neutru, prinde contur. Dacă va fi așa, atunci Danemarca ar fi prima soluție luată în calcul, ținând cont că Islanda e un fost teritoriu danez și ar beneficia de o puternică susținere din tribune.

Presupunând că trece de hopul Islanda, România va intra în „finala” pentru Euro 2020 contra învingătoarei dintre Bulgaria și Ungaria. Din păcate, tricolorii au avut ghinion la tragerea la sorți care a stabilit potențiala gazdă de la 31 martie. Astfel, în locul unui meci decisiv pe Arena Națională, ne putem deplasa ori la Sofia, ori la Budapesta.

Play-off-urile Ligii Națiunilor

Liga A

Semifinale (26 martie):

Islanda – România

Bulgaria - Ungaria

Finala (31 martie):

Câștigătoare Bulgaria / Ungaria – Câștigătoare Islanda / România

Liga B

Semifinale (26 martie):

Bosnia – Irlanda de Nord

Slovacia – Irlanda

Finala (31 martie):

Câștigătoare Bosnia / Irlanda de Nord – Câștigătoare Slovacia / Irlanda

Liga C

Semifinale (26 martie):

Scoția – Israel

Norvegia – Serbia

Finala (31 martie):

Câștigătoare Norvegia / Serbia – Câștigătoare Scoția - Israel

Liga D

Semifinale (26 martie):

Georgia – Belarus

Macedonia de Nord – Kosovo

Finala (31 martie):

Câștigătoare Georgia / Belarus – Câștigătoare Macedonia de Nord / Kosovo

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net