Medicul lui Maradona, cercetat pentru omor involuntar. ”Singura mea vină e că l-am iubit”

Ultima actualizare:

    Dr. Leopoldo Luque l-a operat pe Maradona la începutul lunii noiembriefoto: captură video
Dr. Leopoldo Luque l-a operat pe Maradona la începutul lunii noiembriefoto: captură video

Medicul lui Maradona este cercetat pentru omor involuntar la câteva zile după decesul marelui fotbalist, în vârstă de numai 60 de ani. Polițiștii au percheziționat apartamentul medicului Leopoldo Luque, potrivit parchetului din San Isidro, din apropiere de Buenos Aires.

Autoritățile argentiniene au percheziționat apartamentul medicului Leopoldo Luque, în căutarea unor dovezi care să susțină acuzația de neglijență profesională. Punerea sub cercetare a medicului care l-a operat pe Maradona de un hematom la creier la începutul acestei luni nu implică și vreo măsură de privare de libertate luată împotriva acestuia, au precizat sursele judiciare citate de presa argentiniană.

Ancheta a fost demarată după ce Dalma, Gianinna și Jana, trei fiice ale lui Maradona, au făcut câteva declarații controversate legate de felul în care a fost gestionată problema cardiacă la reședința regretatului fotbalist, din nordul capitalei argentiniene.

Citește și:

Infirmiera lui Maradona ar fi fost pusă să mintă în raportul medical. Ce au descoperit anchetatorii

Medicul lui Maradona: ”Era un pacient greu de tratat”

”Vreți să știți de ce mă fac vinovat? Măfac vinovat de faptul că l-am iubit, că m-am ocupat de el, că i-am prelungit viața, că i-am îmbunătățit existența până la final”, a declarat dr. Luque cu ochii în lacrimi, într-o conferiță de presă televizată.

Dr. Luque, în vârstă de 39 de ani, se considera mai degrabă un ”prieten” al fotbalistului, pe care-l privea mai degrabă ca pe ”un tată, nu ca pe un pacient”. Medicul a declarat că nu știe de ce în casa regretatului fotbalist nu exista un defibrilator, esențial în cazul unui stop cardiac.

Luque a ținut să precizeze că el nu era medicul curant al lui Maradona. ”Eu sunt neurochirurg”, a declarat dr. Luque, care l-a operat pe Maradona de hematom la 3 noiembrie.

”M-am ocupat de el după operație și sunt mândru de tot ce am făcut. Nu am nimic de ascuns. Sunt la dispoziția anchetatorilor.”

Maradona a murit la 25 noiembrie, după un stop cardiac, în patul său din reședința din Tigre, un oraș aflat în provincia Buenos Aires. ”Era un pacient foarte greu de tratat. Ar fi trebuit să meargă într-un centru de îngrijire după operație, însă n-a vrut”, a mai declarat dr. Luque.

Citește și:

Maradona, fotbalist de geniu cu o viață personală de coșmar: divorț, copil din flori, acuzații de violență

S-a aflat cum a murit Maradona! Rezultatul autopsiei a fost clar

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net