Medicul Liviu Bătineanu, după audieri: "Ekeng ar fi avut șanse să scape"

Ultima actualizare:

    Medicul Liviu Bătineanu crede că Ekeng putea fi salvat
Medicul Liviu Bătineanu crede că Ekeng putea fi salvat

Raed Arafat, secretar de stat al Ministerului Apărării Interne, susține că s-au descoperit numeroase nereguli în urma începerii anchetei cu privire la decesul lui Patrick Ekeng. Liviu Bătineanu, medicul echipei Dinamo a ieșit de la audieri și a oferit câteva declarații pentru presă. El susține în continuare că fotbalistul încă avea puls și respira când se afla pe teren.

Abia ieșit de la audieri, medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, care a coordonat acțiunea de salvare a lui Ekeng, a oferit câteva declarații, relatează ProSport.ro.

"Nu era nevoie de resuscitare pe teren. Ekeng avea puls şi respira. Din câte am înţeles de la ambulanţieri i s-a pus şi monitorul, avea şi pulsoximetru care indicăsaturaţia de oxigen. La spital a ajuns cu fibrilaţie ventriculară. Când l-au transportat cu targa, a intrat în fibrilaţie ventriculară. Nu a mai avut puls după o oră şi jumătate. Treaba mea se termină când intră în ambulanţă. Asistenţa medicală de urgenţă o asigură ambulanţa. Am eliberat căile respiratorii. M-am asigurat de funcţiile vitale. Avea puls, respira, dar gura era încleştată şi i-am asigurat respiraţia. Nu imi este teamă de anchetă, de ce să îmi fie teamă? Daca putea fi salvat? Nu pot să spun eu. Probabil putea, eu ştiu!?", a declarat Liviu Bătineanu.

Medicul echipei Dinamo și echipajul de pe ambulanța Puls au fost audiați duminică (8 mai) de către Poliție. Ambulanța care l-a transportat pe Ekeng la Spitalul Floreasca a fost sigilată de procurori pentru a-și desfășura ancheta. De asemenea, mai multe documente de la spitalul unde a fost dus de urgență fotbalistul au fost ridicate de către autorități.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net