Meciul ultimei şanse

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

CFR Cluj-Steaua este capul de afiş al primei etape de la reluarea campionatului. Practic, echipele joacă pentru întâia dată oficial în 2017, după perioadele de cantonament din Cipru, respectiv Turcia. Steaua a pornit etapa la două puncte în spatele liderului Viitorul, iar clujenii pe locul şase, ultimul care permite accederea în play-off, dar cu Astra lui Şumudică suflându-i în ceafă.

CFR Cluj – Steaua se anunţă a fi din nou un meci cu miză, după ce ultimele confruntări au stârnit mai puţin interes, având în vedere situaţia deloc bună a clujenilor. Lucrurile s-au aranjat în Gruia, echipa este la un pas de ieşirea din insolvenţă, jucătorii nu au restanţe salariale, iar din punct de vedere sportiv cantonamentul din Cipru a fost o reuşită. Fotbaliştii pregătiţi de Vasile Miriuţă au avut succese pe linie în perioada de pregătire. Şi nu au avut doar adversari accesibili. Astfel, ceferiştii s-au impus cu 2-0 în faţa ruşilor de la UFA, au câştigat la scor, 4-1, cu maghiarii de la Mezokovesd-Zsory SE, a urmat victoria 2-1, cu Apollon Limassol, din Cipru, 2-1 cu Arka Gdynia din Polonia, şi 1-0 cu Korona Kielce, tot din Polonia. În plus, şefii ardelenilor au întărit echipa, achiziţionându-i pe Ciprian Deac, revenit în Gruia după aproape doi ani în Kazahstan, la Aktobe şi au fost la un pas să-l ia pe Bumba, care a plecat din Israel, de la Hapoel Tel Aviv. Căpitanul Mario Camora a acceptat să-şi prelungească înţelegerea cu CFR, care i-ar fi expirat la finalul anului.

simeon stalpnicul png

Steliştii nu se pot lăuda cu rezultate atât de bune în meciurile amicale din cele două stagii de rpegătire din Antalya. În primul cantonament din Turcia au pierdut cu 2-0 în faţa celor de la Qarabag, acesta fiind şi singurul amical disputat de vicecampioni. A urmat la câteva zile distanţă jocurile din a doua perioadă de pregătire, dar nici acolo fotbaliştii lui Reghecampf nu au rupt gura târgului. S-au impus la limită, 1-0 cu liderul clasamentului din Macedonia, Vardar, au făcut egal cu echipa românilor Torje şi Grozva, Terek, apoi au pierdut 2-1 cu Slovan Bratislava şi au pierdut cu 3-4 cu polonezii de la Wisla. Steliştii mai aveau programată o partidă de verificare joi, cu Hajduk Split, dar au anulat-o. La capitolul achiziţii, bucureştenii s-au întărit în atac, unde l-au adus pe Alibec şi pe dinamovistul Gnohere, însă au şi pierdut mai mulţi jucători: Adi Popa plecat la Reading, Alin Toşca, cedat la Betis Sevilla, Bourceanu transferat la Arsenal Tula.

Au venit ieri în ţară

simeon stalpnicul png

Deşi majoritatea echipelor s-au întors  în România cu câteva zile înainte de startul etapei, steliştii au adoptat o tactică total opusă. Ei au decis să-şi anuleze amicalul de joi, însă au preferat să mai rămână câteva zile în Turcia, acolo unde temperaturile sunt cu cel puţin zece grade mai mari decât la noi. Astfel, Reghecampf şi-a adus elevii în România abia aseară, ei aterizând direct la Cluj.  Practic, la nici 24 de ore distanţă, şi cu un timp foarte scurt de acomodare cu temperaturile de la noi, steliştii vor juca primul meci oficial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net