Meciul FC Argeş - CS Mioveni a fost amânat după ce un angajat a fost depistat pozitiv la COVID-19

arges-fc-bhp_2130.jpg

FC Argeș și-a amânat meciul cu CS Mioveni
FC Argeș și-a amânat meciul cu CS Mioveni
Foto: sportpictures.eu

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a amânat partida FC Argeș - CS Mioveni, programată în această seară (ora 20.00), în etapa a doua a Play-Off-ului de promovare al Ligii a II-a. Hotărâtea s-a luat după ce un angajat al clubului piteștean a fost depistat pozitiv la COVID-19.

În comunicatul emis pe site-ul frf.ro se menționează: „Partida FC Argeş - CS Mioveni a fost amânată după ce o persoană din cadrul clubului piteştean a fost depistată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Departamentul de competiţii al Federaţiei Române de Fotbal a amânat meciul programat iniţial azi, 14 iulie, de la ora 20:00. DSP Argeş a demarat o anchetă epidemiologică la clubul din Piteşti. Reprezentanţii mass-media sunt rugaţi să respecte confidenţialitatea informaţiilor medicale şi să evite să dezvăluie identitatea celor afectaţi de COVID-19".
Mai apoi, clubul FC Argeș a anunțat că persoana infestată cu virusul COVID-19 este maseurul echipei. „În urma ultimei testări COVID-19, efectuată luni dimineaţă, o persoană din cadrul clubului nostru a fost depistată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Am anunţat Federaţia Română de Fotbal despre acest caz şi urmează ca Direcţia de Sănătate Publică Argeş să efectueze o anchetă epidemiologică la clubul nostru. Facem precizarea că persoana depistată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 este masor în cadrul clubului nostru şi se află deja în izolare la domiciliu, din momentul în care a primit rezultatul testului. Menţionăm că toate persoanele care au efectuat testul de luni dimineaţă sunt negative (jucători, antrenori, magazioner, conducere administrativă, doctor). În următoarele zile, DSP Argeş va face o nouă testare. Sperăm ca rezultatele să fie tot negative pentru a putea continua competiţia", a declarat directorul executiv al clubului, Bogdan Stoica.
În acest context, meciul FC Argeş - CS Mioveni va fi reprogramat la prima dată disponibilă. „Federaţia Română de Fotbal precizează că partidele amânate vor fi reprogramate în ordinea amânării acestora şi utilizând toate datele disponibile din calendarul competiţional. Decizia a fost luată având în vedere discuţiile avute cu reprezentanţii celor 6 formaţii implicate în play-off-ul Ligii a II-a, în cadrul unei videoconferinţe ce a avut loc înainte de startul play-off-ului, pentru a stabili modul de acţiune pe mai multe scenarii posibile”.
Cazul înregistrat la FC Argeș este cel de-al şaptelea de  persoană infectată cu noul coronavirus din Liga a 2-a după cele de la clubul Petrolul Ploieşti. În 2 iulie, Federaţia Română de Fotbal anunţa că şase angajaţi ai grupării prahovene au fost depistaţi pozitiv la COVID-19, meciul grupării prahovene cu UTA Arad, programat, la 4 iulie, în prima etapă a Play-Off-ului ediției 2019/2020 a Ligii a 2-a, fiind amânat pentru miercuri, 15 iulie. Direcţia de Sănătate Publică Prahova a demarat o anchetă epidemiologică la clubul din Ploieşti.

Loading...