Meciul Dinamo - Astra a fost amânat. Giurgiuvenii se confruntă cu numeroase cazuri de COVID-19

Ultima actualizare:

    Meciul Dinamo - Astra nu se mai joacă astăzi (vineri, 30 octombrie)Foto: sportpictures.eu
Meciul Dinamo - Astra nu se mai joacă astăzi (vineri, 30 octombrie)Foto: sportpictures.eu

FC Dinamo a anunţat, astăzi (vineri, 30 octombrie), pe rețelele sociale, că meciul cu Astra Giurgiu, programat în această seară, la ora 21.00, în etapa cu numărul 9 din Liga 1, a fost amânat pentru 14 noiembrie. Aceeași decizia a fost luat și în cazul confruntării Dinamo 2 Bucureşti – Metalul Buzău. Atât Astra Giurgiu, cât și Metalul Buzău au loturile decimate de COVID-19.

Într-o postare pe Facebook se menționează: "Partidele Dinamo Bucureşti vs Astra Giurgiu şi Dinamo 2 Bucureşti vs Metalul Buzău au fost amânate! Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a decis amânarea meciului Dinamo Bucureşti vs Astra Giurgiu după cazurile de Covid-19 confirmate la echipa din Giurgiu. Dinamo Bucureşti vs Astra Giurgiu, contând pentru etapa a 9-a în Liga 1, ar fi trebuit să se joace în această seară, la ora 21:00, fără spectatori, pe Arena Naţională. De asemenea, Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat că meciul Dinamo 2 Bucureşti vs Metalul Buzău, programat sâmbătă, 31 octombrie (ora 15:00), pe stadionul din Ştefan cel Mare, în etapa a opta din Liga 3, a fost reprogramat pe 10 noiembrie (ora 14:00), după ce au fost confirmate mai multe cazuri pozitive de Covid-19 în rândul componenţilor echipei din Buzău".

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a confirmat, pe site-ul oficial, informaţia postată de FC Dinamo. “Având în vedere că un număr mare de jucători din cadrul clubului Astra Giurgiu au fost depistaţi pozitiv la testul infectării cu COVID-19, în ziua de 28 octombrie 2020, generând declanşarea unei anchete epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică, precum şi faptul că până vineri, 30 octombrie, la ora 15.00, cu şase ore înantea meciului, clinica medicală nu a putut comunica rezultatele retestărilor jucătorilor identificaţi drept contacţi, în conformitate cu prevederile principiilor de desfăşurare a competiţiei aferente sezonului 2020 - 2021, LPF a decis: meciul FC Dinamo - Astra Giurgiu, programat în cadrul etapei a 9-a, din Casa Liga 1, a fost amânat. Meciul va fi reprogramat în ziua de 14 noiembrie 2020, la o oră ce va fi stabilită ulterior în acord cu opţiunea deţinătorului de drepturi media”. În lotul echipei Astra Giurgiu au fost înregsitrate, miercuri, 15 rezultate pozitive la testele pentru noul coronavirus şi se aşteaptă rezultatele altor fotbalişti.   Printre persoanele infectate se numără Mihai Popa (portar, 29 de ani), Daniel Graovac (fundaş central, 27 de ani), George Merloi (extremă, 21 de ani), Dinu Graur (fundaş, 25 de ani) şi Sébastien Wüthrich (mijlocaş, 30 de ani), care sunt asimptomatici. De asemenea, David Bruno (fundaş, 28 de ani), Constantin Dima (fundaş, 21 de ani), Ljuban Crepulja (mijlocaş, 27 de ani) şi David Lazar (portar, 29 de ani) au fost testaţi din nou pozitiv cu noul coronavirus după ce s-au infectat şi la finalul sezonului trecut. În aceste condiții, Astra n-a avut 13 jucători valizi, inclusiv un portar pentru a disputa meciul de la București, cu Dinamo. 

image
image
image
image
image
image
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net