Meciul din Lituania, prima „finală” pentru Contra pe banca naţionalei

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra
Cosmin Contra

Joi (ora 21.45), în Lituania, selecţionerul naţionalei e pus în premieră în faţa unui meci pe care e obligat să-l câştige. Pentru ca România să aibă în continuare o miză în Liga Naţiunilor, tricolorii trebuie să se întoarcă de la Vilnius cu toate cele trei puncte. Practic, e prima confruntare cu caracter decisiv din mandatul lui Cosmin Contra.

După două rezultate de egalitate (0-0 cu Muntenegru şi 2-2 cu Serbia), a venit vremea ca naţionala lui Contra să bifeze prima victorie în Liga Naţiunilor, competiţia care ne poate oferi o şansă în plus de calificare la Euro 2020.

„E clar că nu sunt mulţumit cu două egaluri din primele două meciuri, aş fi vrut să avem patru puncte. Dacă ajungem la meciul cu Serbia de la Bucureşti cu cinci puncte şi cu publicul de partea noastră, nu cum a fost la Ploieşti cu Muntenegru, de ce să nu putem spera la primul loc?”, a declarat selecţionerul nostru după remiza de la Belgrad de luna trecută. Aşadar, calculele lui Cosmin Contra sunt dependente de un succes în Lituania, completat de o nouă victorie duminică, în meciul de pe Arena Naţională cu Serbia.

Câştigarea grupei în Liga Naţiunilor ar însemna pentru România un colac de salvare în cazul în care vom rata calificarea directă la Euro 2020 în urma preliminariilor clasice de anul viitor. În această situaţie, tricolorii ar urma să se bată pentru un loc suplimentar la Euro într-un play-off (semifinale şi finală) cu celelalte trei echipe care şi-au câştigat grupele în a treia divizie din Liga Naţiunilor. În caz contrar, orice alt rezultat decât victoria la Vilnius înseamnă un prim obiectiv ratat de Cosmin Contra pe banca naţionalei.

La finalul meciurilor din Liga Naţiunilor C, cele patru naţionale clasate pe locurile doi în grupe vor fi ierarhizate în funcţie de punctaj. Aceste echipe vor fi nişte „rezerve” pentru play-off în cazul în care una sau mai multe câştigătoare de grupe se califică la Euro din preliminariile programate în 2019. De asemenea, un loc doi cu un punctaj bun înseamnă plasarea în urna a treia (nu a patra) la tragerea la sorţi a preliminariilor.

Arena „LFF” din Vilnius pe care se va disputa meciul Lituania – România are un gazon sintetic, o preocupare în plus pentru tricolori. Ultimul meci disputat de naţionala noastră pe o asemenea suprafaţă a fost în Kazahstan, sub comanda lui Christoph Daum, România nereuşind să se impună (0-0). „Nu e tocmai plăcut să joci pe sintetic”, a mărturisit mijlocaşul Paul Anton, obişnuit cu iarba artificială în campionatul Rusiei. De altfel, Contra se gândeşte la titularizarea „ruşilor” Anton şi Nedelcearu tocmai pentru că aceştia au mai evoluat pe terenuri sintetice.

Echipa probabilă a României

Tătăruşanu – Benzar, Săpunaru, Nedelcearu, Toşca – Marin, Anton - Chipciu, Stanciu, Mitriţă - Keşeru

Clasamentul grupei

1. Muntenegru      2        1        1        0        4p

2. Serbia              2        1        1        0        4p

3. România           2        0        2        0        2p

4. Lituania            2        0        0        2        0p

Următoarele etape:

11 octombrie: Lituania – România, Muntenegru – Serbia

14 octombrie: România – Serbia, Lituania – Muntenegru

17 noiembrie: România – Lituania, Serbia – Muntenegru

20 noiembrie: Muntenegru – România, Serbia – Lituania

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net