Meci "inundat" în lacrimi şi durere

18-sport-h_53266522.jpg

Portarul Follmann a rămas fără o parte a piciorului drept în urma accidentului aviatic
Fotografii: Epa

“Chapo” a disputat acasă un amical cu Palmeiras, terminat la egalitate, 2-2. Scorul nu a contat, o mare de oameni a adus de fapt un omagiu celor morţi în accidentul aviatic din noiembrie. Au fost prezenţi cei trei fotbalişti ce au supravieţuit şi familiile celor decedaţi.

La 28 noiembrie anul trecut, lotul lui Chapecoense se deplasa în Columbia. Trebuia jucată manşa tur a finalei Copa Sudamericana, cu Atletico Nacional. Dar, aproape de oraşul Medellin, avionul delegaţiei s-a prăbuşit. 71 de morţi din 77 de persoane aflate la bord, printre care 19 fotbalişti şi tehnicianul Caio Junior.

Acum, la aproape două luni distanţă, Neto, Ruschel şi Follmann, cel care rămas fără o parte a piciorului drept, sunt jucătorii care au supravieţuit cumplitului accident şi care au intrat din nou pe teren, pe arena lor de acasă.

18-sport-h_53266517.jpg

Soţiile şi rudele celor decedaţi au primit medaliile cuvenite câştigătorilor Copei Sudamericana

Au primit Copa Sudamericana, cedată de National! Lor li s-au alăturat soţiile şi copiii celor care au murit. Au încercat cu toţii să facă un tur de onoare, dar copleşiţi de emoţii mulţi au renunţat. S-au împărţit totuşi medaliile, iar meciul în sine nici nu a contat. Cu un lot nou, Chapecoense a fost egala campioanei Braziliei, Palmeiras, 2-2, iar în minutul 24 s-a petrecut un moment cu însemnătate.Douglas Grolli a marcat primul gol pentru “Chapo” de la producerea dramei aviatice. Totodată, în minutul 71 partida a fost întreruptă din nou pentru a se aduce un omagiu victimelor. Toate încasările au fost donate familiilor celor care şi-au găsit sfârşitul la bordul avionului ce-i ducea în Columbia. Peste patru zile, Chapecoense va debuta oficial în meciul din campionatul statal cu Joinville.

18-sport-h_53266520.jpg

Stadionul a fost plin, oamenii ovaţionându-i pe supravieţuitori

 

 

Loading...
 
 

Citește și