Meci de 21.000.000 €

Ultima actualizare:

    Chipciu a dezamăgit în acest sezon, dar ar putea fi un om decisiv în lupta pentru milioanele de euroFoto: sportpictures.eu
Chipciu a dezamăgit în acest sezon, dar ar putea fi un om decisiv în lupta pentru milioanele de euroFoto: sportpictures.eu

Primele două echipe din Liga I şi-au făcut încălzirea în returul din Cupa Ligii, un meci folositor doar pentru ca Şumudică, Junior Morais şi Pintilii să-şi poată ispăşi suspendările. Mâine seară, de la 20.30, va fi însă cu totul altceva, banii din Liga Campionilor strălucind în ochii celor doi patroni.

Steaua pare cel mai stabil club de fotbal din România, dar Gigi Becali a anunţat că îşi mai permite o singură ratare a grupelor Ligii Campionilor. După dezastrele neaşteptate cu Ludogoreţ Razgrad şi Partizan Belgrad, patronul campioanei a dezvăluit că în conturile clubului mai sunt maximum 10 milioane de euro şi că după ce aceştia se vor epuiza, el nu va mai investi un leu din propriul buzunar. Astfel, miza financiară devine uriaşă pentru Steaua, dar nici cea sportivă nu trebuie ignorată, roş-albaştrii ratând vara trecută calificarea în grupele cupelor europene pentru prima dată după 12 ani de prezenţe consecutive. Nici Astra Giurgiu nu stă însă mai bine, ba dimpotrivă. Deşi e patronată de cel mai bogat român, Ioan Niculae, acesta se află la închisoare şi doar de fotbal nu-i arde. N-a mai plătit salariile jucătorilor de câteva luni, iar Alibec şi compania trăiesc din banii luaţi pe Budescu de la chinezi. În aceste condiţii, atât Astra, cât şi Steaua visează banii de la UEFA şi socotesc cu calculatorul în faţă. Treaba e însă cât se poate de simplă. Doar pentru accederea în play-off, o echipă primeşte de la forul continental trei milioane de euro, iar dacă îl câştigă, alte două. Apoi, pentru faza grupelor, din market pool, sponsorizări şi drepturi TV mai vin sigur 15 milioane de euro, care ridică potul la un total de 20 de milioane de euro. Aici nu punem şi eventualele puncte obţinute în grupe, unde o victorie se premiază cu 1,5 milioane de euro, iar un egal cu 500.000 de euro. Nici în cazul în care Steaua şi Astra nu prind grupele, dar joacă play-off, reţeta nu e de neglijat. UEFA oferă învinsei în această fază trei milioane de euro şi un loc în grupele Ligii Europa, unde mai încasează încă cel puţin opt milioane de euro. Cele mai mari şanse de calificare în grupe le va avea campioana, care va evolua pe culoarul mai uşor. Locul doi va avea o misiune foarte grea, pentru că poate cădea cu locurile patru din Anglia, Spania şi Germania şi locurile trei din Franţa şi Italia, care acum sunt ocupate de Manchester City, Villareal, Bayer Leverkusen, AS Monaco, respectiv AS Roma. Steaua ar fi cap de serie, în timp ce Astra va intra în urna a doua la orice tragere la sorţi.

De ce e considerat «finala» Ligii 1

Meciul de la Giurgiu este cu adevărat „finala Ligii 1”. Dacă Astra va învinge, atunci echipa lui Marius Şumudică este ca şi campioană. Un rezultat de egalitate ar păstra-o tot pe Astra în pole-position, diferenţa de trei puncte fiind foarte importantă. O victorie a Stelei ar aduce echipele la egalitate de puncte, dar bucureştenii ar fi pe primul loc.

Marica a rezistat şi va fi titular mâine

Steaua a jucat fără vârf în ultima perioadă, dar în returul cu Astra, din Cupa Ligii, câştigat cu 2-0, a recuperat doi. Ciprian Marica a intrat din primul minut şi a rezistat pe teren o oră, fiind apoi schimbat cu Tade, pentru a fi protejat. Apoi, Thaer Bawab a marcat ambele goluri ale campioanei şi se cere şi el în teren, după ce în campionat a fost ignorat total de Laurenţiu Reghecampf. „Marica ajută echipa tot timpul. A dat o pasă de gol, dar încă nu e 100% pregătit. N-a simţit nici un fel de durere şi mă voi baza pe el la meciul următor”, a declarat tehnicianul Stelei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net