Maxim, salvatorul nesimţit

Ultima actualizare:

    Golul marcat de Maxim în minutul 1  al prelungirilor ne-a salvat de o ruşine istorică şi i-a dat românului prilejul de a-şi arăta caracterulFoto: Sportpictures.eu
Golul marcat de Maxim în minutul 1 al prelungirilor ne-a salvat de o ruşine istorică şi i-a dat românului prilejul de a-şi arăta caracterulFoto: Sportpictures.eu

Să crezi că le-ai dat tuturor peste nas după o singură bătălie câştigată chinuit, când războiul e ca şi pierdut, nu e doar o dovadă de nesimţire, ci şi de lipsă de inteligenţă! Alexandru Maxim a fost decisiv cu Armenia, dar în loc să-şi vadă de treaba lui s-a pus pe plătit poliţe!

Iubitorii fotbalului sunt precum cei ai muzicii! Oricât de amatori ar fi, îşi dau seama imediat că o melodie sună rău, chiar dacă nu ştiu de ce sau cum exact s-o facă să sune mai bine! 

Suporterii naţionalei n-or fi toţi cunoscători, dar nici nu-i poate acuza nimeni că nu-şi rup corzile vocale pentru a susţine o echipă care după şase meciuri e a patra în grupă, iar în minutul 90 al celui de-al şaptelea are 0-0 cu Armenia! Bine, asta dacă ai bun simţ, ceea ce nu prea e cazul la Maxim! 

Mijlocaşul lui Mainz a jucat din nou pentru naţionala României după un an şi trei luni şi e adevărat, ne-a scos din ruşine în prelungirile meciului de vineri seara. 

Cu 9 minute prinse în total în aceste preliminarii, el putea să arate degetul mijlociu selecţionerului, care nu i-a dat mai multe şanse, sau mai sus, lui Burleanu, dar nu fanilor! 

Până la urmă, el nu era vinovat cu absolut nimic de parcursul execrabil de până acum şi nu avea motive să se simtă vizat de huiduielile suporterilor. 

E totuşi mai uşor să-ţi bagi chestii în gura peluzei, decât în cea a superiorilor, doar că întotdeauna pierzi! Maxim ne-a oferit cu Armenia o doză de calitate, de care aveam nevoie mai devreme, şi una de nesimţire, de care nu duceam lipsă deloc. 

Mijlocaşul, altfel impecabil comportamental în Germania, unde ar fi fost trimis la plimbare imediat dacă ar fi avut o astfel de ieşire, a făcut exact ce fac unii plecaţi la muncă în străinătate! 

Acolo aruncă hârtia la coş, iar când vin vara acasă, în vacanţă, o aruncă pe stradă! Scuzele lui nu mai încălzesc pe nimeni! 

“Îmi pare rău că se aud doar aceste lucruri. Reacţionăm şi noi, pentru că sunt momente tensionate. Poate lumea te judecă înainte să vadă cât munceşti, cât te sacrifici. E uşor să vorbeşti din afară. Sunt momente când mai izbucneşti. Îmi pare rău dacă am jignit pe cineva. Mi-e greu să reproduc cuvintele pe care le-am auzit înainte să intru în teren. Nu pot spune că am dat o palmă, dar multora dintre noi le pasă, chiar dacă nu se vede asta”, a declarat Maxim în interviul de după meci, uitând că la fotbal nu contează decât rezultatele.

Apoi, ieri, după ce a fost probabil muştruluit de federali, a adresat scuze ceva mai “elaborate”, pe site-ul frf.ro: “Reacţia pe care am avut-o după înscrierea golului a fost adresată unei singure persoane din tribună, unui spectator care, încă de când eram la încălzire şi până la finalul partidei, s-a comportat ca un huligan şi mi-a adresat permanent injurii legate de familia mea. Însă chiar şi aşa, nu ar fi trebuit să folosesc un asemenea limbaj şi, dacă prin reacţia mea suporterii echipei naţionale s-au simţit jigniţi, le cer scuze! Nu am avut niciodată intenţia să îi jignesc. Dimpotrivă, aş dori să le mulţumesc pentru susţinere!”, a spus Alexandru Maxim, care încearcă să se împace cu fanii, simţind că îl aşteaptă minute grele la viitoarele meciuri de acasă ale naţionalei. 


    Mijlocaşul lui Mainz ne ţine în viaţă, dar înjurăturile către fani nu-i fac cinste, după ce naţionala a jucat din nou foarte slabFoto: Inquam Photos
Mijlocaşul lui Mainz ne ţine în viaţă, dar înjurăturile către fani nu-i fac cinste, după ce naţionala a jucat din nou foarte slabFoto: Inquam Photos

Pentru că suporterii, care plătesc bilet să intre la meciuri, nu-i uită niciodată pe jucătorii care i-au înjurat.

Pintilii e suspendat pentru meciul cu Muntenegru

Partida de mâine seară a devenit decisivă pentru tricolori după ce jocul rezultatelor nu ne-a ajutat, atât Muntenegru, cât şi Danemarca învingând Kazahstan, respectiv Polonia. 

Astfel, doar victoria ne ţine în viaţă, dar e tot mai greu de crezut că o vom putea obţine la Podgorica. 

Cu Armenia l-am pierdut pe omul care dădea echilibru la mijlocul terenului, Mihai Pintilii, care a luat galben în minutul 89. 

El mai încasase unul în prelungirile jocului cu Danemarca, de la Cluj, şi a devenit automat suspendat.

Daum: «Dacă vreţi, plec în 5 minute!»

Christoph Daum a ajuns la capătul puterilor şi, criticat de toată lumea, neamţul spune că nu ţine cu dinţii de scaun! Totuşi, el nu-şi dă demisia, ci aşteaptă acel şut în fund de la Casa Fotbalului. 


    Foto: Sportpictures.eu
Foto: Sportpictures.eu

“Dacă nu vă place, eu pot să plec mâine, nu e o problemă! În 5 minute se poate termina totul. Trebuie doar să mi se spună. Eu am făcut tot ce am putut! Vă urez succes, românilor!”, a declarat tehnicianul după a doua victorie a tricolorilor în aceste preliminarii. 

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net