Mattia Montini e „Bizonul 2”! Italianul s-a dezlănţuit contra Craiovei

Ultima actualizare:

    Alb-roşii se pot apropia de play-off cu o victorie azi, dar Giurgiu e un teren blestemat pentru „câini”, mai ales după ce s-a întâmplat sezonul trecutFOTO: Sportpictures.eu
Alb-roşii se pot apropia de play-off cu o victorie azi, dar Giurgiu e un teren blestemat pentru „câini”, mai ales după ce s-a întâmplat sezonul trecutFOTO: Sportpictures.eu

Atacantul italian care a dat trei goluri Craiovei e asemănat de Mircea Rednic cu Harlem Gnohere.

Cel mai bun meci făcut de Dinamo în acest sezon, 3-0 cu CSU Craiova, a consemnat explozia lui Mattia Montini, autor al unui hattrick. Italianul de 26 de ani le-a adus aminte fanilor de „Bizonul” Gnohere.

Transferat între timp la FCSB, Gnohere era până sâmbătă seară ultimul jucător dinamovist care izbutise o triplă. Se întâmpla în vara lui 2016, la un meci cu Astra câştigat de „câini” cu 4-1. După doi ani şi jumătate, Dinamo pare să fi găsit din nou un atacant de clasă în persoana acestui Montini adus de Mircea Rednic de prin liga a treia italiană. La al cincilea meci disputat în România, Montini i-a executat de unul singur pe oltenii conaţionalului Devis Mangia, primul gol fiind unul magnific, cu câlcâiul. „O execuţie de atacant. Montini e un băiat care se pregăteşte foarte bine, l-am văzut şi la antrenamente cum marchează”, a explicat antrenorul Rednic. „Joacă şi cu stângul şi cu dreptul, îmi aduce aminte de Gnohere. Montini e mai mobil decât Gnohere, dar «Bizonul» are mai multă experienţă şi protejează mai bine mingea”, a completat tehnicianul dinamovist. „Am jucat ca şi când ar fi fost o finală de Champions League. Eu am venit aici să dau o mână de ajutor, să dau goluri”, a precizat Montini, care a pus capăt astfel crizei de rezultate în care intrase gruparea din Ştefan cel Mare.

Până la meciul cu Craiova, Montini dăduse o singură dată trei goluri într-un meci, pe vremea când juca la formaţia de tineret de la AS Roma, în 2011. Culmea, adversar i-a fost chiar Devis Mangia, antrenor la Varese la acea vreme. „Dacă ar juca numai împotriva mea, ar fi golgheter”, a glumit tehnicianul Craiovei.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net