Mărturia unei arbitre bătute pe teren: «M-a lovit rău la cap!»

Ultima actualizare:

    Roxana ne-a arătat  unde resimte  dureri în urma  loviturilor primite
Roxana ne-a arătat unde resimte dureri în urma loviturilor primite

Când joci fotbal la Liga a IV-a, fotbalul parcă e altul. Regulile lui sunt anulate, iar arbitrii trebuie să arbitreze în direcţia de unde vine ameninţările cu bătaia. Ca bărbat, îţi asumi riscurile, dar ca femeie, te aştepţi să fii protejată. O tânără arbitră a trăit sâmbătă pe pielea ei ieşirea animalică a unui aşa-zis fotbalist.

Roxana Ivanov este o asistentă în vârstă de 24 de ani care face parte din corpul de arbitrii pentru Liga a III-a, unde a oficiat până acum la 17 partide. Când situaţia o cere, merge însă şi la judeţeană. Până acum n-a avut probleme, dar sâmbătă, la meciul Periş-Corbeanca, viaţa i-a fost pusă în pericol. „Gazdele au pus câteva matahale în spatele nostru care să ne înjure tot meciul şi să ne intimideze.

Ca arbitru asistent,Roxana câştigă 90 de lei pe meci

simeon stalpnicul png

Apoi, la scorul de 1-1, în a doua repriză, am oprit un atac pentru o poziţie clară de offside. În acel moment, trei jucători au venit spre mine pentru a protesta. Ion Dumitru, unul dintre ei, m-a lovit cu pumnii în piept şi am zburat pe spate. Am căzut şi m-am lovit la cap. Câteva momente n-am ştiut de mine. Atunci, centralul a fluierat sfârşitul jocului", ne-a dezvăluit aceasta, încă speriată.

La patru zile după accident, Roxana nu are semne evidente ale agresiunii, dar spune că simte consecinţele impactului cu pământul. „Mă dor urechile şi partea din spate a capului în fiecare dimineaţă, plus că am ameţeli. Voi face mâine, (nr. azi), un control, iar apoi voi merge să fac plângere penală împotriva acestui individ, care pe linie sportivă probabil nu va fi sancţionat prea tare. Îşi va schimba legitimaţiile şi va juca în continuare", a afirmat aceasta.

Irina Mîrţ, arbitra româncă cu cele mai bune rezultate de până acum, a acuzat şi ea dur incidentul, dar spune că nu există soluţie pentru aşa ceva. „E regretabil că se ajunge să baţi o femeie. Eu n-am luat niciodată bătaie. Singura soluţie este acordarea de pedepse exemplare şi educarea fotbaliştilor de la ligile inferioare", a afirmat aceasta.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net