Marius Șumudică, principalul favorit la banca tehnică a celor de la CFR Cluj

Ultima actualizare:

    Marius ȘumudicăFOTO: Sportpictures.eu
Marius ȘumudicăFOTO: Sportpictures.eu

CFR Cluj trece printr-o criză pe care nu a mai cunoscut-o de un an și jumătate, după cea de-a doua instalare a lui Dan Petrescu pe banca tehnică. Ardelenii nu au găsit încă înlocuitor pentru ”Bursuc” după ce au abandonat pista care părea cea mai sigură, aceea a lui Adrian Mutu. Acum, trei tehnicieni foarte bine cotați sunt pe lista patronului Neluțu Varga: Marius Șumudică, Laurențiu Reghecampf și Edi Iordănescu.

Ieri dimineață, se părea că Adrian Mutu este ca și numit în funcția părăsită de Dan Petrescu luni. Numai că în ședința care a avut loc ieri la prânz, patronul câștigătoarei ultimelor trei titluri de campioană, Neluțu Varga, s-a răzgândit și a renunțat la ideea numirii ”Briliantului” ca antrenor. Conform celor de la gsp.ro, omul de afaceri a fost influențat de apropiații săi, care l-au sfătuit să caute un tehnician cu experiență. Așa că, până să se ajungă la acel moment, echipa va fi condusă în meciul de joi, din Liga Europa, contra bulgarilor de la ȚSKA Sofia (ora 22.00), de secunzii fostului principal, Dan Petrescu, Bordeianu și Curelea. Numai că acesta e ultimul răgaz pe care conducătorii clubului ardelean îl au până la numirea noului tehnician. La ora actuală, se pare că trei nume sunt pe listă: Marius Șumudică, Laurențiu Reghecampf și Edi Iordănescu.

Dintre ei, singurul care și-a anunțat în mod deschis dorința de a veni la CFR este și unicul dintre ei care are contract. Tehnicianul care conduce formația turcă Gaziantep, acesta a mai fost în discuții cu clujenii în 2018, atunci când în locul lui a fost ales Edi Iordănescu. ”CFR este o variantă bună, o echipă care se bate la trofee, chiar dacă vin după 3 ani deosebiţi cu Petrescu, niciodată să nu spui niciodată, nu am discutat cu nimeni, dar mi-e foame de performanţă, de trofee. La Gaziantepspor mi-e greu să mă bat la trofee, CFR îţi dă această şansă, la vârsta mea mai ales. Nu ştiu ce fel de antrenor îşi doresc, eu nu sunt unul ieftin, am contract bun în Turcia, un campionat cu multe vedete, trebuie să existe ceva ca să mă întorc, nu mai antrenez pe ochi frumoşi şi să iau banii după 8 luni”, a declarat Şumudică la Digi Sport. În pledarea propriului caz, ”Șumi” a invocat și dorul de casă: ”Iar s-au dat reguli stricte în Turcia, sunt departe de familie, de asta aş părăsi Turcia. Am o clauză de reziliere, sunt nişte restanţe financiare către mine, dar nu pun banii pe prim plan. Trec anii şi nu pot realiza nimic. E greu să ajung la Galatasaray, Fenerbahce, respect Gaziantep, dar e o echipă cu şansa a șaptea la orice trofeu. Vreau să retrăiesc ce am trăit la Astra. CFR şi Craiova sunt echipe de luat în calcul. Sunt oricând deschis, în România mi-am făcut un nume”, a mai spus Şumudică.

În ceea ce-l privește pe Edi Iordănescu, acesta are o afacere neîncheiată cu clujenii, care l-au demis după doar trei meciuri în 2018, atunci când le adusese și Supercupa României. Cum de atunci au plecat de la club și Iuliu Mureșan și alții care au contribuit la debarcarea lui rapidă, fiul fostului selecționer Anghel Iodănescu pare dispus să încerce o a doua aventură clujeană, mai ales că este fără contract.

Tot lider este și Laurențiu Reghecampf, antrenorul care a ajuns la o cotă care îi dă dreptul să se afle mereu pe orice listă a unui club valoros. El nu ar spune nu unei oferte de la CFR, chiar dacă asta ar însemna să se dueleze în campionat cu ”elevul” său, Toni Petrea, acum principal la FCSB.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net