Marin e noul lider al naţionalei României! Răzvan are succes şi în dragoste

Ultima actualizare:

    Răzvan Marin a jonglat cu mingea la prezentarea la Ajax
Răzvan Marin a jonglat cu mingea la prezentarea la Ajax

După transferul la Ajax, Răzvan Marin a devenit jucătorul în jurul căruia se va învârti echipa naţională a României.

Cumpărat de Ajax Amsterdam de la Standard Liege în schimbul a 12,5 milioane de euro, Răzvan Marin este în mod oficial liderul unei generaţii care promite să schimbe în bine imaginea fotbalului românesc.

Mijlocaşul de 22 de ani crescut de Gică Hagi la Academia sa de la Ovidiu va juca începând din vară la unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Să fi transferat pe bani grei de Ajax înseamnă că într-adevăr ai valoare şi potenţial de creştere, gruparea olandeză fiind recunoscută pentru rigurozitatea cu care îşi alege fotbaliştii. În numai şase ani, din iulie 2013, atunci când a debutat pentru Viitorul, Răzvan Marin a crescut ca Făt-Frumos, cota sa de piaţă urcând spectaculos de la an la an. În martie 2019, nemţii de la transfermarkt.de l-au evaluat la nouă milioane de euro, o sumă oarecum ,,mincinoasă” ţinând cont de cele 12,5 milioane de euro plătite de Ajax belgienilor de la Standard.

Prin acest preţ, proaspătul ,,lăncier” (aşa cum sunt supranumiţi alb-roşii din Amsterdam) ne aduce aminte de Adi Mutu şi Cristi Chivu, singurii jucători români din istorie care au fost transferaţi pe bani mai mulţi. De altfel, actualul selecţioner al naţionalei, Cosmin Contra, a reacţionat rapid şi l-a numit pe Răzvan Marin liderul actualei generaţii de internaţionali. ,,Înseamnă că România are viitor, el trebuie să ducă naţionla mai departe. E un jucător care absoarbe orice informaţie şi e atent la tot ce spune antrenorul, de asta s-a impus la Standard şi e cumpărat acum de Ajax. Sper să fie un model pentru toţi ceilalţi jucători tineri. Naţionala României se va construi în jurul lui, dar nu trebuie să punem mare presiune pe el”, a declarat Contra.

Răzvan Marin e fiul fostului fundaş stânga Petre Marin, ajuns acum la 45 de ani. „La Standard are aceleaşi cumori pe care le va purta la Ajax, alb şi roşu. Sper ca viitoarea destinaţie să fie aia frumoasă, cu roşu şi albastru”, a spus seniorul Marin, referindu-se la tricourile de joc ale celor de la FC Barcelona. „Sacrificiile făcute de el până acum n-au fost degeaba, iar munca sa începe să dea roade. Ştim ce înseamnă Ajax în fotbalul european şi ce fotbalişti mari a lansat”, a completat Petre Marin.

Răzvan Marin o duce bine nu numai pe plan profesional, ci şi sentimental. De aproape un an, cel mai scump fotbalist român al momentului o are alături pe Crina, o frumoasă studentă la Medicină Dentară. Cei doi îndrăgostiţi şi-au făcut Revelionul la Viena, iar în luna februarie au profitat din plin de o scurtă escapadă romantică în capitala Franţei. „Parisian love story” a ţinut să precizeze simpatica brunetă pe contul ei de Facebook, alăturând o fotografie făcută alături de Răzvan la Turnul Eiffel.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net