Marica rupe tăcerea! "Toată Liga I m-a vrut, doar Dinamo nu!"

Ultima actualizare:

    Valeriu Argăseală şi Ciprian Marica au ajuns la un acord privind transferul fotbalistului la SteauaFoto: steauafc.com
Valeriu Argăseală şi Ciprian Marica au ajuns la un acord privind transferul fotbalistului la SteauaFoto: steauafc.com

Ciprian Marica a semnat aseară cu Steaua şi s-a fotografiat deja în tricoul Stelei. Atacantul a refuzat însă să vorbească cu presa, dar a postat un text imens pe contul său de Facebook, în care explică toată această perioadă, de când s-a despărţit de Konyaspor şi până când a ajuns la o înţelegere cu Gigi Becali.

Fotbalistul recunoaşte că miza a fost participarea la Euro 2016 alături de naţionala României, dar şi că a fost dezamăgit profund că Dinamo nu i-a făcut nicio ofertă, într-un moment când toate echipele din campionat l-au ofertat. Iată mai jos postarea lui Marica de pe internet, care ar trebui să răspundă la toate întrebările fanilor!

"Dragi prieteni, s-a făcut prea multă vâlvă în jurul situaţiei mele într-o perioadă în care eu voiam doar linişte. S-a vorbit mult, şi-au dat mulţi cu părerea, mulţi dintre voi mi-aţi scris, aşa că mă simt dator să fac nişte precizări. Am fost mereu sincer cu voi şi cred că datoria unui bărbat este să-şi asume deciziile pe care le ia şi să poată privi pe oricine în ochi. Şi vreau să vă asigur că mi-am dorit mereu orice acţiune a mea, ca sportiv şi ca om, să nu aducă nemulţumire nimănui. Tot timpul am ales în viaţă în aşa fel încât să-mi fie bine!

După plecarea de la Konyaspor mi-am dorit în prima fază să joc în continuare la o echipă din străinătate. Regulamentele nu mi-au permis însă să fiu legitimat decât începând de acum, din luna ianuare 2016, când se deschide perioada de transferuri. Am analizat îndelung situaţia, m-am sfătuit cu persoane foarte apropiate mie şi am decis că e mai bine să joc într-un campionat care începe mai târziu pentru a atinge vârful de formă în perioada Campionatului European. Am trăit momente dureroase, e greu să descriu în cuvinte ce simţeam când echipa naţională lupta din greu pentru calificare, iar eu nu puteam să ajut cu nimic, din motive independente de forma mea sportivă sau de starea de sănătate.

Vrea cu orice preţ la Euro 2016

Îmi doresc enorm să-mi reprezint ţara la un turneu final, să pot să pun umărul la obţinerea unei performanţe care să dea un suflu nou fotbalului şi sportului românesc într-o perioadă foarte grea. Am discutat despre asta şi cu cei de la Getafe, oameni deosebiţi care m-au contactat încă de când aveam probleme la Konya şi mi-au transmis că mă aşteaptă să mă întorc la ei. Situaţia nu e însă foarte simplă într-un campionat aflat în desfăşurare, care se termină şi foarte devreme pentru a se pregăti echipele naţionale pentru Euro. Eu am făcut pregătirea fizică, dar într-o echipă aflată în ultima parte a competiţiei îţi trebuie timp să te integrezi, să intri în schemele de joc, în mecanismele tactice deja formate. Iar ca atacant e foarte dificil dacă nu ai ritmul coechipierilor tăi, depinzi de pasele lor. În concluzie, am decis să merg la o echipă cu care să fac pregătirea completă de iarnă şi să fiu aproape de privirile staffului tehnic al naţionalei. Şi, cel mai important, să fiu dorit de toată lumea de la acea echipă. Am ales România pentru Romania!!

"Singurii care nu m-au contactat au fost cei de la Dinamo!"

Vreau să lămuresc, pe rând, şi alte aspecte abordate aici. S-a tot vorbit de interesul mai multor cluburi din ţară pentru mine. În tot acest timp, singurii care nu m-au cautat au fost cei de la Dinamo. Nu mă ascund, vă spun sincer, chiar m-a deranjat asta, fiindcă mulţi, foarte mulţi fani mi-au scris aici, iar Dinamo a fost şi va rămâne o parte importanta a vieţii mele, copilăria şi adolescenţa. Am tras concluzia că poate au deranjat opiniile mele în anumite momente, poate chiar există o politică fermă la club, o altă viziune, poate oamenii de acolo doresc altceva. În momentul în care am hotărât ce ofertă voi alege, l-am vizitat pe Mister. Cornel Dinu. Vorbesc cu dânsul despre orice subiect, a fost mereu ca un părinte pentru mine. L-am anunţat că revin în România, că voi merge la Steaua şi l-am întrebat şi pe dânsul dacă i se pare normal să nu prezint interes pentru clubul la care m-am format. La o zi după discuţie, alaltăieri mai exact, am fost sunat de un prieten din club, am discutat amical. Probabil a fost o politeţe. Am citit apoi că Dinamo e acoperită, nu are nevoie de un atacant.

"Steaua m-a vrut cel mai mult!"

Echipa care m-a dorit cel mai mult, a fost Steaua. Mi-au scris suporterii, m-a ofertat antrenorul, conducerea executivă, patronul, prieteni comuni! Am primit sute de telefoane, de când am plecat din Turcia, am fost vizitat de Crăciun, de Revelion, zi de zi! Şi, aşa cum am anunţat aici, am ales echipa care m-a dorit cel mai mult, întotdeauna, în cariera mea, am ales aşa. Vă mulţumesc pentru încredere şi vă asigur pe toţi că voi da toată energia mea şi toată priceperea să-mi fac datoria faţă de noul meu club. Vreau să câştigăm toate trofeele puse în joc, vreau să duc echipa în Champions League. Nu este o alegere luată pe criteriu financiar, singura mea dorinţă, din acest punct de vedere e să-l implic pe patron în susţinerea Fundatiei Ciprian Marica, fundaţie ce sprijină tineri extrem de talentaţi din ţara noastră. E un moment important pentru mine. Mi-e dor de fotbal, mi-e dor de performanţă, vreau doar să am linişte şi sănătate să pot să dau totul pe gazon! La fel vă doresc şi vouă, linişte, bunătate, sănătate şi voie bună! Vă mulţumesc pentru atenţie şi vă aşteptăm la stadion!", a anunţat Marica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net