Manchester City a devenit campioană fără să joace

Ultima actualizare:

    Manchester City a devenit campioană pentru a șaptea oarăFOTO: EPA
Manchester City a devenit campioană pentru a șaptea oarăFOTO: EPA

Manchester City a cucerit pentru a șaptea oară titlul în Anglia.

De data asta fără să miște un deget, pentru că elevii lui Guardiola au devenit matematic campioni după un eșec al echipei de pe locul secund, Manchester United. Aceasta a fost învinsă acasă, cu sorul de 2-1, de Leicester, într-un meci din etapa a 36-a a campionatului Angliei. Pentru City, acesta este al cincilea titlu cucerit din 2012 încoace. Ei au șapte în total. Anterior, ultimul lor succes a fost în 2019, anul trecut Liverpool fiind echipa campioană.

În ceea ce o privește pe United, aceasta a fost învinsă surprinzător acasă de ocupanta locului 3, Leicester, care s-a impus cu 2-1, grație golurilor marcate de Luke Thomas '10 şi Caglar Soyuncu '66. Pentru gazde a înscris Greenwood '15. Din cauza acestui eșec, Manchester United a rămas cu 70 de puncte, cu zece mai puține decât liderul City. Cum nu mai sunt decât trei etape de disputat din actuala ediție, distanța dintre cele două echipe este insurmontabilă.

Pentru Manchester City acesta e al doilea trofeu asigurat în acest sezon, după Cupa Ligii. Ei mai au de jucat în finala Ligii Campionilor, la 29 mai, contra celor de la Chelsea.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net