Mai eficient ca toţi "tricolorii"

Ultima actualizare:

    Lewandowski  este unul dintre  cei mai în formă  atacanţi din  fotbalul mondial Foto: Guliver/ GettyImages
Lewandowski este unul dintre cei mai în formă atacanţi din fotbalul mondial Foto: Guliver/ GettyImages

“Tricolorii” au intrat în linie dreaptă pentru cruciala întâlnire de vineri cu Polonia, favorita grupei din preliminariile CM 2018. Pentru noi, adevărata „sperietoare” se numeşte însă Robert Lewandowski, o maşină de goluri atât la Bayern, cât şi la naţionala ţării sale.

Chiricheş, Grigore şi ceilalţi fundaşi români se pregătesc pentru cea mai grea misiune din campania de calificare la Mondialul din Rusia. Asta pentru că vineri, pe Arena Naţională, vine Robert Lewandowski, atacant care în ultimii ani a rupt plasele porţilor adverse. La Bayern München, „Lewa” e sinonim cu golul, polonezul având o medie de aproape 30 de reuşite pe sezon. Într-un campionat puternic, cum e cel al Germaniei, Lewandowski înscrie cu o regularitate incredibilă, nu de puţine ori izbutind „duble” sau chiar „triple”. Recordul său e însă de cinci goluri într-un meci, performanţă realizată în urmă cu un an, într-un Bayern – Wolfsburg 5-1.

Bineînţeles, atunci când merge la naţionala Poloniei, vârful de 38 de ani nu uită să dea goluri, tot pe bandă rulantă. Aşa se face că, în 84 de selecţii, el a adunat deja 40 de reuşite şi nu dă semne că vrea să se oprească. În preliminariile Euro 2016, polonezul a fost golgheter absolut, înscriind de 13 ori, iar în această toamnă a continuat pe aceeaşi linie. Astfel, în primele trei etape disputate în grupa României, Lewandowski a punctat în fiecare meci, iar contra Danemarcei a dat toate cele trei goluri ale echipei sale.

Totalul de 40 de goluri marcate la naţională îl plasează pe Lewandowski pe o poziţie de speriat. Comparativ, toţi cei 29 de tricolori chemaţi de selecţionerul Daum pentru confruntarea cu Polonia nu adună împreună cifra atinsă de „Lewa”. Mai exact, românii totalizează doar 37 de goluri, cu trei mai puţine decât starul leşilor. În condiţiile în care Ciprian Marica (25 de reuşite la naţională) s-a retras din activitate, liderul nostru la acest capitol a ajuns Bogdan Stancu, care a marcat de numai 12 ori la prima reprezentativă.

Tricolorii care au marcat la naţională

Jucători    Goluri

  • Stancu    12
  • Keşeru    5
  • Stanciu    5
  • Chipciu    4
  • Popa    3
  • Grozav    3
  • Maxim    2
  • Hoban    1
  • Marin    1
  • Andone    1
  • TOTAL    37

Daum nu vrea să-l bage în seamă

simeon stalpnicul png

Cu siguranţă că selecţionerul Daum e pus în temă de eficacitatea lui Lewandowski, însă antrenorul german nu vrea să se concentreze doar pe anihilarea acestuia. „Toată lumea mă întreabă de Lewandowski. Dar dacă Zielinski ne dă gol? O să fiu întrebat de ce n-am fost atent la Zielinski”, a precizat Christoph Daum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net